Ръководителят на мощна група за търговия с недвижими имоти подава оставка на фона на обвинения в сексуален тормоз

...
Националната асоциация на брокерите, търговската асоциация с 1,5 милиона членове,
Коментари Харесай

Националната асоциация на брокерите, търговската асоциация с 1,5 милиона членове, която доминира в индустрията за недвижими имоти, обяви в понеделник, че нейният президент Кени Парсел е подал оставка на фона на обвинения в сексуален тормоз.

Оставката на Parcell дойде два дни след като New York Times публикува статия, в която се описват оплаквания от настоящи и бивши служители на NAR, които включват неправилно докосване и изпращане на неприлични снимки и текстове. CNN се обърна към Parcell за коментар относно обвиненията. В статията на Times Parcell отхвърли обвиненията.

Parcell, агент по недвижими имоти в Юта, премина през организацията с нестопанска цел в продължение на много години, заемайки държавни, регионални и в крайна сметка национални ръководни позиции, според NAR.

Оставката влиза в сила незабавно. Новоизбраният президент на NAR, Трейси Каспер, ще влезе в длъжност по-рано и ще поеме остатъка от едногодишния мандат на Parcell като президент, който трябваше да приключи през ноември.

Статията в Times очерта конкретни твърдения срещу Parcell, както и по-широка култура в NAR, която накара персонала и членовете да се страхуват да говорят.

В бележка до членовете след оставката на Парсел, Каспер каза, че е много трудно за асоциацията и че тя поема отговорността за възстановяването на култура на взаимно доверие, където всички членове и служители се чувстват сигурни да кажат нещо.

„Невероятно съжалявам за това, което ни доведе тук“, написа Каспър. „Разбираме, че има много загриженост, гняв и разочарование и искаме да отдадем благодарност на хората, които се отзоваха и споделиха своите истории, както и на тези от вас, които споделиха своята гледна точка през последните няколко дни.“

NAR е мощна асоциация със седалище в Чикаго с активи от над 1 милиард долара и комитет за политически действия, събрал повече от 80 милиона долара в изборния цикъл през 2022 г. Той работи за контролиране на достъпа до почти всеки списък с жилища в страната. С над един милион членове, това е най-голямата професионална асоциация в страната и само тези, които са членове, могат да използват търговската марка на брокера.

По време на разговор в понеделник главният изпълнителен директор на NAR Боб Голдбърг се извини на 350-те служители на организацията на пълен работен ден.

„Ангажирани сме да предприемем реални действия за възстановяване на доверието на персонала и за справяне с опасенията, които чухме“, каза той в бележка на персонала след срещата.

NAR казва, че се ангажира да осигури безопасна, продуктивна и приветлива среда за персонала и членовете на асоциацията, свободна от дискриминация, тормоз и отмъщение.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР