Ръководителят на мисията на Украйна към Европейския съюз Всеволод Ченцов

...
Ръководителят на мисията на Украйна към Европейския съюз Всеволод Ченцов
Коментари Харесай

Посланикът на Украйна в ЕС: Киев се движи със „скоростта на светлината“ към блока

Ръководителят на задачата на Украйна към Европейския съюз Всеволод Ченцов съобщи, че Киев се движи " извънредно бързо " във връзка с участието в Европейски Съюз, заяви " Укринформ ".

В изявление за " Украинское радио ", Ченцов сподели, че " евентуално никоя страна не е минала толкоз бързо към стадия на започване на договаряния " за присъединение към Европейски Съюз, както Украйна.

„ Ако си спомним, че подадохме заявката в края на февруари 2022 година и след няколко месеца, през юни, получихме статут на претендент и чакаме договаряния до края на тази година, тогава се движим със скоростта на светлината към Стандартите на Европейски Съюз “, акцентира той.

Коментирайки по този начин наречената джука оценка на Европейската комисия за осъществяването на критериите, Ченцов означи, че единствените два критерия, които са изцяло изпълнени, " не би трябвало да провокират отчаяние или неодобрение. Напротив, сега имаме ясно схващане какви са потребностите би трябвало да се направи, с цел да преминете към идващия стадий. "

Според него на Украйна ще ѝ бъде по-лесно на стадия на договаряния за присъединение към Европейски Съюз, защото този развой на процедура започва през 2014 година в границите на Споразумението за асоцииране.

„ Още преди подписването на това Споразумение през 2014 година ние към този момент бяхме приспособили забележителна част от нашето законодателство и в този момент ще ни бъде доста по-лесно да приключим тази акомодация в съпоставяне със обстановката преди подписването на Споразумението “, изясни дипломатът.

„ С други думи, Европейската комисия би трябвало да прегледа нашето законодателство, да разбере къде се намираме при започване на договарянията и да дефинира задания за всяка от 35-те глави “, добави той.

Европейската комисия показа джука междинна оценка на напредъка на Украйна към Европейски Съюз. Европейската комисия счита, че Украйна е изпълнила изцяло две от седемте условия, нужни за започване на договаряния за присъединение. Изпълнителният орган на Европейски Съюз също по този начин загатна напредъка по останалите условия.

Правителството на Украйна предвижда, че страната ще извърши останалите рекомендации на Европейски Съюз до октомври. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР