Ръководителят на комисията за футболно развитие на ФИФА Арсен Венгер

...
Ръководителят на комисията за футболно развитие на ФИФА Арсен Венгер
Коментари Харесай

Венгер захапа Германия след отпадането от Мондиал 2022

Ръководителят на комисията за футболно развиване на ФИФА Арсен Венгер загатна, че " политическата проява " на Германия преди първия им мач на Световното състезание в Катар против Япония е една от аргументите за отпадането на четирикратните спечелили в груповата фаза в Катар, предава ДПА.

Играчите на Германия покриха устата си на фотографията на тима си преди дуела в символ на митинг против решението на ФИФА да предизвести играчите, които носят лентата " One Love " в поддръжка на ЛГБТ+ общността, че ще бъдат глобени.

Германия загуби от Япония с 1:2, приключи наедно 1:1 с Испания и победи Коста Рика, само че отпадна от шампионата, откакто завършиа на трето място в група " Е ".

Венгер сподели, че тимове, които не са траяли с плануваните митинги, са се справили доста по-добре в първите си мачове.

" Отивайки на Световно състезание, знаете, че не би трябвало да губите първия мач. Други тимове, които имат опит и резултати в предходни шампионати като Франция, Англия и Бразилия, те играха добре в първия дуел, както и тимовете, които бяха душевен подготвени, имаха настройката да се съсредоточат върху надпреварата, а не върху политическите демонстрации ", сподели Венгер по време на брифинг на ФИФА, представен от " Ройтерс ".

Шест европейски отбора, измежду които Англия и Уелс, възнамеряваха да носят капитанската лента " One Love ", с цел да подчертаят обстоятелството, че се потъпкват правата на хората с друга полова ориентировка в страната-домакин Катар.

Arsene Wenger: " Teams like France, England, and Brazil played well in the first game. The teams who were mentally ready to focus on the competition and not on political demonstration. "
— SPORTbible (@sportbible)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР