Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг се присмя днес на

...
Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг се присмя днес на
Коментари Харесай

Ръководителят на Хонконг се присмя на американските санкции

Ръководителят на изпълнителната власт в Хонконг се присмя през днешния ден на американските наказания против него и отбрани отхвърли на държавното управление си да вземе ограничения против яхта, обвързвана с съветски олигарх и закотвена покрай хонконгското пристанище, съобщи Франс прес.

Корабът " Норд " с дължина 142 метра е считан за благосъстоятелност на съветския милиардер Алексей Мордашов. Той е измежду олигарсите, доближени до президента на Русия Владимир Путин, които са обект на наказания от страна на Съединени американски щати, Европейски Съюз и Обединеното кралство, наложени след нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

След отхвърли на Хонконг да глоби " Норд " Вашингтон предизвести китайската територия, че рискува да опетни репутацията си.

Джон Ли, началник на изпълнителната власт и някогашен началник на службите за сигурност в Хонконг, е измежду китайските и хонконгски представители, глобени от Вашингтон през 2020 година, откакто централното държавно управление на Китай наложи закон за националната сигурност, целящ да ликвидира всички дисидентски прояви.

Запитан през днешния ден от публицисти за последствията от американските наказания против него, Ли ги назова " прекомерно безчовечен акт " и сподели, че " просто се присмива на тези ужким наказания ".

Миналата седмица управляващите на Хонконг оповестиха, че няма да се съобразят с никакви " едностранни " западни наказания по отношение на тази яхта, която съгласно оценки коства 500 милиона $.

Ли удостовери това през днешния ден и съобщи, че американските и европейските наказания не почиват на " никаква правна основа ".

" Ще се съобразим с всяка резолюция на Организация на обединените нации, обвързвана със наказания, защото Хонконг разполага със законова рамка, с цел да ги ползва ", сподели той, само че добави: " Няма да вършим нищо отвън това ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР