Ръководителят на индийския конгломерат Tata Sons изрази съжаление заинцидент, при

...
Ръководителят на индийския конгломерат Tata Sons изрази съжаление заинцидент, при
Коментари Харесай

Пиян мъж уринира върху възрастна жена в самолет, задържаха го

Ръководителят на индийския конгломерат Tata Sons изрази страдание заинцидент, при който се допуска, че пийнал мъж е уринирал върху стара жена на един от техните полети, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в края на ноември по време на полет на Air India, ръководен от Tata.Но информацията беше обявена едвам предходната седмица, когато дамата подаде тъжба.

Новината докара до всеобщо отвращение в Индия с рецензии за това по какъв начин Air India се оправя със случилото се.

Мъжът е арестуван през уикенда иуволнен от работата си в американската банкова компания Wells Fargo.

В изказване, оповестено в неделя, ръководителят на Tata Sons съобщи, че самолетната компания е трябвало да реагира по-бързо.

„ Ние ще преразгледаме и изправим всеки развой, с цел да предотвратим или да се оправим с всевъзможни произшествия от подобен темперамент “, сподели той.

Изявлението му пристигна ден откакто основният изпълнителен шеф на Air India Кембъл Уилсън изрази „ страдание “ и „ болежка “ за това, че клиентите й страдат заради „ неоправдателните дейности на техните спътници “.

Инцидентът е станал на 26 ноември в кабината на бизнес класа на полет Ню Йорк- Делхи.Твърди се, че обвиненият Шанкар Мишра е бил пийнал, когато е уринирал върху един от своите спътници, а точно -72-годишна жена.

„ Дрехите, обувките и чантата ми бяха изцяло напоени с урина “,пише дамата в жалбата сидо Чандрасекаран на идващия ден.

Жената показа, че е помолила екипажа да смени мястото си, само че й е казано, че няма нищо свободно и вместо това й е препоръчано малко място, употребявано от личния състав.Тя твърди, че екипажъте довел мъжа при нея,против нейното предпочитание, с цел да може той да се извини.

Жената разказа полета като най-травматичния в живота си и сподели, че самолетната компания й е върнала единствено отчасти парите за билета.Разказът й беше подсилен от американски доктор на име Сугата Бхатачарджи, който седял до Мишра по време на полета.

Той изясни пред новинарския канал NDTV, че е написал тъжба и до Air India в деня на случая, само че „ не е стигнала до средата “.

След случкатаAir India образува вътрешна комисия за следствие на жалбата.

Две седмици по-късно бешеналожена 30-дневна краткотрайна възбрана за пътешестване на Мишра.Продължителността на възбраната е измежду факторите, които провокираха отвращение, откакто новината избухна.

По искане на фамилията на дамата самолетната компания най-сетне подаде тъжба в полицията по отношение на случая на 28 декември.

Седмица по-късно тя показа отчет до индийския авиационен регулатор, Генералната дирекция за гражданска авиация (DGCA).Миналата седмица DGCA издаде вести до длъжностните лица и екипажа на полета, заявявайки, че не са спазили разпоредбите за работа с непослушен пасажер на борда.Освен това се споделя, че държанието на екипажа е било " непрофесионално ".

В петък Wells Fargo излезе с изказване, в което се твърди, че е уволнил Мишра и „ си сътрудничи на правоприлагащите органи “.

Мишра е задържан в Бангалор (известен още като Бенгалуру) в събота и упрекнат в закононарушения, в това число полов тормоз и непочтено държание.След това той е отведен в Делхи и изправен пред локален съд, който го изпрати в ареста за 14 дни.

Преди да бъде задържан, Мишра е направил изказване посредством своя юрист, в което сподели, че е почистил чантатаи облеклата на дамата два дни след случая.

„ Продължаващото недоволство на дамата беше единствено във връзка с съответното обезщетение, изплатено от самолетната компания, за което тя повдигна следваща тъжба на 20 декември 2022 година “, се споделя в изказването.

В него се прибавя, че " изказванията, записани пред анкетната комисия от екипажа в кабината, демонстрират, че няма свидетел на случая и всички изказвания са просто клюки ".

„ Обвиняемият има цялостно доверие в правосъдната система на страната и ще сътрудничи на процеса на следствие “, се споделя в изказването.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР