Ръководителят на граничната агенция на Европейския съюз потвърди, че се

...
Ръководителят на граничната агенция на Европейския съюз потвърди, че се
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Шефът на граничната агенция в ЕС Фронтекс подаде оставка

Ръководителят на граничната организация на Европейския съюз удостовери, че се отдръпва в петък след известия за непозволено държание и нарушавания на правата на индивида по отношение на мигрантите.

„ Връщам мандата си на управителния съвет, защото наподобява, че мандатът на Frontex, по който бях определен и възобновен през юни 2019 година, е изменен безмълвно, само че дейно “, написа Фабрис Леджери в изказване, предадено от голям брой медии.

Говорител на Европейски Съюз обаче отхвърли мандатът на организацията да се е трансформирал.

„ Frontex има извънредно значима задача, която е да помогне на държавите-членки да защитят общата външна граница на Европейски Съюз и в същото време да съблюдават главните права освен това “, сподели Анита Хипер, представител на Европейската комисия по вътрешни работи, миграция и вътрешни работи. сигурност.

Леджери беше назначен да управлява Frontex през 2015 година, защото блокът се справяше с притока на мигранти. Агенцията беше подложена на рецензии през последните няколко години поради хипотетични отблъсквания - противозаконната процедура на наложително връщане на мигранти, които са достигнали територията на Европейски Съюз, без значение дали на сушата или в морето.

Изпълнителен шеф на Фронтекс от 2015 година, Фабрис Леджери беше обект на отчет на ОЛАФ, който съгласно френското списание " Поан " всъщност го упреква, че „ не е спазвал процедурите, посочил е непочтеност по отношение на Европейския съюз и е показал неприятно персонално ръководство “
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР