Ръководителят на европейската дипломацияЖозеп Борелзаяви в интервю за Файненшъл таймс,

...
Ръководителят на европейската дипломацияЖозеп Борелзаяви в интервю за Файненшъл таймс,
Коментари Харесай

Борел призова за мерки срещу Индия, за да спре да продава руски петрол на Европа

Ръководителят на европейската дипломацияЖозеп Борелзаяви в изявление за " Файненшъл таймс ", че Европейският съюз е наясно, чеИндия купува съветски петролв огромни количества, с цел да гопродава на Европаслед рафинирането му. Борел уточни, че Европейски Съюз би трябвало да предприеме спомагателни ограничения против Индия, с цел да ѝ попречи да купува съветски нефт, съобщи Дарик.

" Ако дизеловото гориво или бензинът идват в Европа от Индия и са създадени от съветски нефт, това сигурно езаобикаляне на санкциитеи държавите-членки на Европейски Съюз, би трябвало да подхващат дейности ", съобщи ръководителят на европейската дипломация.

ФТ отбелязва, че Индия се е трансформирала в един от най-големите купувачи на съветски недопечен нефт след началото навоенния спор в Украйна. Индийските рафинерии започнаха да печелят повече, като купуват съветски недопечен нефт със забележителна отстъпка. След пречистване горивото от Индия се доставя в страните от Европейски Съюз. Тази търговия не нарушава глобите, наложени по-рано на Русия, само че е подложена на критика от тези, които приканват за по-строги ограничавания, написа ФТ.

Според Жозеп Борел ограничаването на цената на съветския нефт от 60 $ на барел, наложено през декември 2022 година от страните от Г-7, Европейски Съюз и Австралия, е понижило приходите на Русия от продажбата на горива. " Благодарение на нашите ограничавания Индия може да купува нефт многопо-евтино. И колкото по-малко пари получава Русия, толкоз по-добре ", добави той.

Борел обаче съобщи, че в случай че Индия употребява съветски петролза препродажба на европейските страни, " е належащо да се работи “. Ръководителят на европейската дипломация счита, че всеки механизъм, който би понижил продажбата на съветски нефт, би трябвало да бъде прибавен от " националните органи " на страните от Европейския съюз.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР