Ръководителят на едно от най-значимите разузнавателни ведомства в САЩ -

...
Ръководителят на едно от най-значимите разузнавателни ведомства в САЩ -
Коментари Харесай

Шефът на АНС Майкъл Роджърс възнамерява да подаде оставка


Ръководителят на едно от най-значимите разследващи ведомства в Съединени американски щати - Агенцията за национална сигурност възнамерява да подаде оставката си напролет. Според сведенията на в. „ Вашингтон поуст “ адмирал Майкъл Роджърс даже към този момент е уведомил подчинените си за желанията си.

Очаква се новият началник на АНС да бъде назначен от президента Доналд Тръмп още този месец. Кандидатурата обаче ще би трябвало да мине утвърждението и на американския Сенат.

Адмирал Роджърс е на този пост от 2014 година, когато беше назначен от предшественика на Тръмп – Барак Обама. По-рано той ръководеше още разследващи интервенции на Тихоокеанския флот, както и Киберкомандването на американската войска.

АНС, чието седалище се намира във Форт Мийд, Мериленд,  е най-голямата държавна организация за събиране на разследваща информация във връзка с личния състав и бюджета. Тя се занимава с подслушването и анализирането освен на телефонни диалози, само че и на имейли.

БГНЕС напомня, че единствено преди няколко месеца стана ясно, че АНС шпионира над 100 000 задгранични жители отвън Съединени американски щати, като следенето се води в границите на така наречен секция 702 от Закона за прослушванията в полза на външното разузнаване. (FISA). Тя разрешава „ на разузнаването да реализира наблюдаване върху обособени задгранични жители отвън рамките на Съединени американски щати за приемане на разследващи данни, в това число които се употребяват за битка против интернационалния тероризъм и киберзаплахите “. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР