Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър

...
Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър
Коментари Харесай

Високопоставени лица решават бъдещето на автомобилите у нас

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър Витанов взаимно с Аутомотив клъстер България провеждат Кръгла маса „ Транспортът на бъдещето – чиста сила на обективна цена “.

Събитието е през днешния ден, 12 април 2022 година в София Хотел Балкан, залa Сердика. В него вземат участие вицепрезидентът Илияна Йотова, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министри, евродепутати, депутати и представители на бизнеса.

Целта на събитието е да бъде предоставена опция за стимулиране на разговора сред изпълнителната, законодателната власт и бизнеса по отношение на нуждата от предприемане на промени и осъществяване на ограничения, произлизащи от условията за декарбонизация и реализиране на въглеродна индиферентност на Европейски Съюз към 2050 година

Основни акценти в полемиката ще бъдат правилата за въвеждане на електрическите автомобили, нуждата от построяването на зарядни панели по републиканската пътна мрежа, привличането на вложители в областта на мултимодалния превоз, както и внедряването на разнообразни положителни бизнес политики. Дали ще има тласъци за покупката на електрически автомобили у нас, ще разберем след срещата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР