Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров предложи изпращането на чеченски части

...
Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров предложи изпращането на чеченски части
Коментари Харесай

Кадиров обяви готовност да изпрати чеченски бойци в Белгородска област

Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров предложи изпращането на чеченски елементи в Белгородска област за очистване на украинските диверсионно-разузнавателни групи.

" Върховният главнокомандващ, несъмнено, знае по-добре - написа Кадиров в своя канал в Telegram.

„ Но бих желал да ви припомня, че терористите, които нахлуха в Белгородска област, можеха да се оправят със силите на чеченските елементи ", написа още Кадиров.

Според него бойците от Чечения имат опит, който им разрешава да унищожават диверсанти без последици за цивилното население и инфраструктурата.

Кадиров посочи, че общият брой на чеченските бойци в батальони и полкове на силовите и военни структури надвишава 70 000 души.

" Това са цели три армии! Всички подразделения са подготвени в Руския университет за специфични сили ", съобщи Кадиров.

Украинските войски продължиха да обстрелват Шебекино в Белгородска област през уикенда. Според губернатора на района Вячеслав Гладков на 3 юни въоръжените сили на Украйна са изстреляли 519 единици разнообразни муниции в градския регион Шебекински. В резултат на обстрела са починали двама души.

На 4 юни Гладков сподели, че ДРГ е влезнала в село Нова Таволжанка. По-късно съветското министерство на защитата заяви, че елементи на Западния боен окръг и граничната работа на ФСБ са засекли опит на диверсанти да обхванат в реката покрай Нова Таволжанка. Ударени са от артилерия. В резултат на това диверсантите се отдръпнаха.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР