Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че президентът на

...
Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров съобщи, че президентът на
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров стана генерал-полковник от Руската гвардия

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че президентът на Русия Владимир Путин го е създал в генерал-полковник от Руската армия, съобщи ТАСС.

" Искам да споделя с вас още една приятна вест. Президентът на Русия ме създаде в генерал-полковник. Указът излезе под №709. Владимир Владимирович персонално ми се обади и ме поздрави ", написа Кадиров в Telegram-канала си.

Той прибавя, че президентът е предал поздрави за Деня на Грозни (столицата на Чечня), Деня на учителя и Деня на чеченската юноша.

" Държавният глава ми звънна и помоли да пожелая от негово име на всички поданици на Чеченската република благоденствие, шанс и триумфи! Независимо от огромната си натоваренст, висшият главнокомандващ в никакъв случай не не помни значимите за нашия район дати ", акцентира Кадиров.

Лидерът на Чечня означи, че поради специфичната военна интервенция не се плануват развлекателни мероприятия в празничната стратегия.

В края на март т.г. стана известно, че Кадиров е създаден в звание генерал-лейтенант, а на 7 април командващият Северно-Кавказкиия окръг на Руската армия Сергей Захаров на тържествена гала прочете указа на президента и му връчи пагоните.

През 2020 г Кадиров стана генерал-майор, а също така мина от структурите на Министерство на вътрешните работи към Руската армия. Росгвардия, както е известното наименование на съветски, е централен орган за ръководство на войските на националната армия на РФ, основана на основата на Вътрешните войски към Министерство на вътрешните работи на РФ. Спада към държавните военизирани формирования, които имат право да носят бойно оръжие.

Освен генералски чин, Рамзан Кадиров е почетен и с най-висшата съветска премия - званието Герой на Русия.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР