Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви

...
Ръководителят на частната руска военна компания Вагнер Евгений Пригожин обяви
Коментари Харесай

Пригожин: Ростов на Дон е под наш контрол

Ръководителят на частната съветска военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин разгласи в канала си в " Телеграм ", че той и неговите бойци са в генералния щаб на съветското южно окръжно военно командване в съветския град Ростов на Дон и че управляват военни обекти в града.

Ростов на Дон е основен град за съветската инвазия в Украйна, напомня Франс прес. В 02:03 часа Пригожин заяви в " Телеграм ", че войските му са нахлули на съветска територия. Те взели участие в  " поход за справедливостта " против военното управление на Русия - военния министър Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов, откакто по думите на шефа на " Вангер " позиции на " музикантите " в тила са били обстрелвани от постоянни съветски бойци. 

Бизнесменът твърди, че измежду следените от неговите бойци военни обекти в Ростов има и летище.

" Ние сме в генералния щаб, в този момент е 7,30 ч. сутринта ", споделя Пригожин във видео, публикувано в Телеграм. " Руските военни обекти в Ростов са под надзор, включително и летището ", добавя той, до момента в който зад него минават мъже в униформи.

Yevgeny Prigozhin in Rostov:

“We lost huge amount of territories in Ukraine. The Russian losses in Ukraine are 3-4 times higher than reported by the Russian High Command. Up to 1000 casualties a day (KIA + WIA). ”
— (((Tendar))) (@Tendar)

През нощта лидерът на " Вагнер " се похвали, че неговите сили са свалили съветски боен хеликоптер, съобщи Франс прес.

" Току-що хеликоптер откри огън по гражданска колона и беше свален от частите на " Вагнер ", съобщи Евгений Пригожин в свое аудио известие, без да прецизира мястото на случая. 

Агенция Франс Прес прецизира, че не е съумяла да удостовери достоверността на тази информация.  

Губернаторът на Ростовска област Василий Голубев прикани жителите да запазят успокоение и да не напущат без да е необходимо домовете си, съобщи ТАСС.

" Ситуацията изисква оптималната централизация на всички сили за поддържане на реда. Правоохранителните органи вършат всичко належащо, с цел да обезпечат сигурността на жителите на района. Моля всички да запазят успокоение и да не напущат ненужно домовете си ", написа той в своя обява в " Телеграм ".

Очаквайте детайлности.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР