Ръководителят на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП)

...
Ръководителят на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП)
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов, Радомир Чолаков и Петър Петров участваха в заседанието на Международния секретариат на Интерпарламентарната асамблея по православие

Ръководителят на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие (ИПАП) Андрей Чорбанов и членовете на делегацията  Радомир Чолаков и Петър Петров участваха в съвещанието на Международния секретариат на организацията в Милано.

На съвещанието болшинството от участниците препотвърдиха Декларацията за нашествието в Украйна, която Международният секретариат разгласява още през февруари. В документа се показва взаимност с Европейския съюз и интернационалната общественост във връзка със събитията, довели до съществени нарушавания на интернационалното право.

В изявлението си ръководителят на делегацията на Народното събрание Андрей Чорбанов осведоми участниците за признатата от българския парламент Декларация по отношение на нападателните военни дейности на Руската федерация против Украйна. Той съобщи и апела на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит за мир, преустановяване на кръвопролитията и загърбване на несъгласията, както и за ценене на главното човешко право на живот и независимост.

Основният път за разрешаване на споровете би трябвало да е дипломацията, съобщи Андрей Чорбанов.

Българските парламентаристи участваха и в формалното показване пред италианската общност на сборника „ Света София “. Църквите на Божията премъдрост по света “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР