Ръководителят на агенция за информационна сигурност на Великобритания GCHQ Джереми

...
Ръководителят на агенция за информационна сигурност на Великобритания GCHQ Джереми
Коментари Харесай

Джереми Флеминг: Правителството и бизнесът трябва поемат тежестта на кибер сигурността от потребителите

Ръководителят на организация за осведомителна сигурност на Англия GCHQ Джереми Флеминг прикани бизнеса и финансовия бранш да работят със чиновници от разузнаването, с цел да оказват помощ за отбраната на интернет и на онлайн потребителите.

Ройтерс показа извлечения от речта на ръководителя на GCHQ, която следва да бъде показана на конференция за кибернетична сигурност в Шотландия. От нея излиза наяве, че разследващата организация ще работи в тясно съдействие с производителите, доставчиците на интернет услуги, онлайн платформите и банките, с цел да "свалят тежестта на кибернетичната сигурност от потребителите ". Флеминг акцентира също, че интернет освен дава опция за нововъведения и софтуерни пробиви, само че също по този начин води до "нови и невиждани провокации за политиците във времена, в които те би трябвало да пазят жителите, правосъдните системи, бизнеса и даже публични правила ".

Западните държавни управления, в това число английското, упорстват бизнесът и обществеността да подхващат повече защитни ограничения в онлайн средата и да се предпазят от възходящите закани от хакери. "Кибератаките не зачитат интернационалните граници и доста от заканите и уязвимостите, с които се сблъскваме, са споделени по целия свят ", разяснява ръководителят на Националния център за кибер сигурност Киарън Мартин. "Всяка страна има суверенитет, с цел да се пази, както счита за най-добре, само че е жизненоважно да работим в тясно съдействие с нашите съдружници. "

Флеминг ще произнесе своята тирада по време на конференцията CYBERUK, проведена от Националния център за киберсигурност на GCHQ в Глазгоу, Шотландия. Конференцията ще бъде хазаин и на обществена полемика на високопоставени чиновници от страни в групата за шерване на разследващи данни "Пет очи ": Австралия, Англия, Канада, Нова Зеландия и Съединени американски щати.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР