Ръководителката на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова няма да

...
Ръководителката на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова няма да
Коментари Харесай

Ръководителката на Софийската районна прокуратура отказва да подаде оставка

Ръководителката на Софийската районна прокуратура (СРП) Невена Зартова няма да подаде оставка макар че отдръпването ѝ от поста беше поискано от изпълняващ длъжността основен прокурор Борислав Сарафов. Това оповестява самата тя в изявление за " 24 часа ".

Сарафов изиска оставката на Зартова поради съществени пропуски в организацията на работа, довели до тежки последствия и даде образец с По-рано денем прокуратурата разгласи, че обвиненият нарушител по този случай е направил още едно ликвидиране през април 2022 година, само че по делото има явни пропуски от страна на СРП.

В позицията си районният прокурор акцентира, че Законът за правосъдната власт, нито който и да е различен закон ѝ дават право да подрежда на прокурор от СРП осъществяването на каквито и да било дейности по съответно дело, следено от този прокурор.

" Нещо повече, сходно мое деяние мисля, че би представлявало закононарушение - а точно практикуване на въздействие от моя страна върху наблюдаващия прокурор. В съответния случай сътрудника е изискал от съда мярка за неотклонение задържане под стража, само че съдът е отказал налагането на такава мярка ", изяснява тя.

Зартова посочи, че Сарафов не е разговарял авансово с нея по този проблем и тя не знае какво е " законовото съображение " за поисканата ѝ оставка.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР