Ръководителите на Volkswagen, BMW и Daimler са готови да се

...
Ръководителите на Volkswagen, BMW и Daimler са готови да се
Коментари Харесай

Германските автомобилни производители са готови да се срещнат с Тръмп

Ръководителите на Volkswagen, BMW и Daimler са подготвени да се срещнат в Белия дом с администрацията на президента Доналд Тръмп, само че към момента не са получили публична покана. Това оповестява източници от промишлеността, представени от Ройтерс.

Пред вестник Handelsblatt осведомени показват, че срещата може да се състои още идната седмица. Изданието добавя, че все още няма информация дали самият президент също ще взе участие в сходен диалог.

„ Ясно е, че срещата е планувана и основните изпълнителни шефове ще участват “, показва източник.

Друг осведомен също удостовери, че има проекти за сходна среща във Вашингтон, само че съобщи, че детайлностите към момента се прецизират и ръководителите на концерните ще дадат да се разбере, че те не могат да подписват контракти от името на Европейския съюз.

В продължение на месеци президентът Тръмп заплашва да наложи мита върху вноса на коли от Европейски Съюз – ход, който би могъл да преобърне бизнес модела на продажба на коли в Съединени американски щати.

Държавният глава обаче реализира съглашение с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през лятото за възпиране от въвеждане на данъци най-малко до момента в който не престават договарянията сред Брюксел и Вашингтон.

Според източници в средите на производителите към момента няма проекти за пътувания, само че не е изключено срещата да се организира с малко предупреждение.

Говорител на държавното управление в Берлин съобщи, че офисът на канцлера е осведомен с концепцията за провеждането на такава среща, само че уточни, че представителите на Европейския съюз са тези, които са виновни за провеждането на всички търговски договаряния.

Представител на промишлеността показва, че поканата на Вашингтон е сложила автомобилните компании в неловко състояние, защото Европейски Съюз дава отговор за комерсиалните въпроси. В същото време обаче те не желаят да пропуснат опцията за започване на разговор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР