Ръководителите на САЩ, Китай, Русия, Великобритания и Франция приеха съвместно

...
Ръководителите на САЩ, Китай, Русия, Великобритания и Франция приеха съвместно
Коментари Харесай

САЩ, Китай, Русия, Великобритания и Франция се обявиха срещу ядрената война

Ръководителите на Съединени американски щати, Китай, Русия, Англия и Франция одобриха взаимно изказване " за попречване на нуклеарна война и недопускане на конкуренция във въоръжаването ", осведоми ТАСС.

" Китайската национална република, Руската федерация, Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, Съединените американски щати и Френската република считат за своя съществена отговорност недопускането на война сред страни, притежаващи нуклеарно оръжие, и намаляването на стратегическите опасности ", се твърди в документа.

" Ние заявяваме, че в нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да бъде разгръщана ", се упорства още в изказването.

По-нататъшното разпространяване на нуклеарни оръжия в света би трябвало да бъде предотвратено. " Всеки от нас има намерение да поддържа и в допълнение укрепва националните си ограничения за попречване на несанкционирана или непреднамерена приложимост на нуклеарни оръжия ", се показва в документа.

Страните ще предотвратят непреднамерената приложимост на нуклеарни оръжия.

Съединени американски щати, Китай, Русия, Англия и Франция удостоверяват, че техните нуклеарни оръжия не са ориентирани един против различен или против трети страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР