Ръководители на британските служби за сигурност са дали зелена светлина

...
Ръководители на британските служби за сигурност са дали зелена светлина
Коментари Харесай

Британските спецслужби не възразяват срещу участието на Хуауей в 5G мрежите

Ръководители на английските служби за сигурност са дали зелена светлина на премиера Борис Джонсън да разреши на китайския софтуерен колос " Хуауей " (Huawei) да взе участие в създаването на английските 5Джи (5G) мрежи макар страховете от шпионаж, оповестява в. " Мейл ъв сънди ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Уверени сме, че можем да се оправим с салдото сред националната сигурност и икономическата полза за Англия ", е показал пред изданието почитан източник от службите за сигурност.

Очаква се Джонсън да свика съвета за национална сигурност през третата седмица на януари, с цел да вземе решение дали на компанията може да се повери обезпечаването на детайли за модернизацията.

При предварителните разисквания въпреки всичко е предложено " Хуауей " да бъде изключена от " значителните " аспекти на английската мрежа.

Според вестника шефовете от службите за сигурност са одобрили проекта на концерна да бъде разрешено да доставя неключови детайли като антени за високоскоростната мобилна мрежа.

Подобен ход може да изправи Лондон против Съединени американски щати, които заемат по-твърда позиция против Китай, добавя изданието.

Към съвета за национална сигурността обаче по-рано бяха отправени предизвестия, че блокиране на достъпа на " Хуауей " до английската 5Джи мрежа може да остави Обединеното кралство в софтуерен " мрачен век ".

Сега решението е напълно политическо, разяснява източник от Уайтхол. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР