Ръководител в ОДМВР-Габрово, двама автотърговци и безработна жена са участвали

...
Ръководител в ОДМВР-Габрово, двама автотърговци и безработна жена са участвали
Коментари Харесай

Полицай е печелил по 5000 лв. от всеки незаконно регистриран кемпер

Ръководител в ОДМВР-Габрово, двама автотърговци и безработна жена са взели участие в проведената незаконна група за противозаконна продажба на скъпи коли. Това оповестиха от прокуратурата на брифинг през днешния ден. За трима през днешния ден държавното обвиняване ще желае непрекъснат арест, а един се търси с европейска заповед.

„ Събрани са данни за противозаконна продажба на повече от 14 скъпоструващи МПС – става въпрос за кемпери, които са за над 100 хиляди лева.”, сподели наблюдаващият прокурор Ангел Кънев, представен от „ Фокус”, като посочи, че се ревизира дали няма и други возила, свързани със схемата.

Тя беше в детайли обяснена през днешния ден. От началото на 2016 година подставени лица в Германия вземали кемперите чартърен или на лизинг, по-късно на наша територия всевъзможни проследяващи устройства се премахвали, издавали се нови номера и се продавали с подправени документи.

Началникът по „ МПС, водачи и административно-наказателна дейност” съдействал на групата, считат от прокуратурата, като негови отпечатъци са били открити при претършуване. В колата му са били открити 5000 лева, като се счита, че те са му били дадени, с цел да записва нелегално един автомобил. „ Горе-долу толкоз му е тарифата”, разяснява прокурор Кънев.

„ Преценяваме, че от ОДМВР – Габрово се пробваха да основат усложнения на нещата, които Специализираната прокуратура трябваше да свърши. Затова е предоставено на Министерство на вътрешните работи да ревизира обстановката и да се разбере дали длъжностни лица от ОДМВР – Габрово са нарушили законовите си отговорности и кои са тези длъжностни лица”, съобщи на собствен ред ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР