Ръководилият до месец март дългогодишен президент на Българската федерация по

...
Ръководилият до месец март дългогодишен президент на Българската федерация по
Коментари Харесай

Данчо Лазаров: Левски не е фалирал, временно няма да участва в първенствата

Ръководилият до месец март дълготраен президент на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров обясни обстановката към женския волейболен Левски. Наскоро се появи информация, че клубът се закрива. През 1995-а Лазаров сътвори Левски Сиконко и по този начин и при мъжете, и при дамите бе продължена историята на едни от най-славните волейболни тимове в предишното освен у нас, само че и в Европа. След като стана президент на федерацията през 2001 година той излезе публично от управлението на клуба, само че остана покрай делата на Левски. Чуйте какво сподели Лазаров пред БНР :

" Още на 16 март, когато се видя какво настава с тази болест, Левски изпрати писмо до БФВ, с което осведоми публично управлението, че приключва присъединяване на женския тим, както и на всички останали възрастови групи. Решението бе подбудено само и единствено от епидемиологичната конюнктура в страната.

Впоследствие обаче настъпиха някои промени в цялостната философия за ръководство на федерацията, което не подхожда на нашите визии и показа по какъв начин това би трябвало да стане. Първи вицепрезидент на федерацията е Илия Динков, който в това време е и президент на Марица. До тук нищо неприятно, само че треньорът на националния тим на дамите, както и на другите тимове за девойки, са също треньори от Марица. Мениджърът на националния тим е отново от Марица, а Борис Халачев е на виновна позиция и в БФВ. Получи се мощна централизация на един клуб и това е Марица. Изразявам позиция, която касае Левски и смисъла на присъединяване на Левски в спортните събития на БФВ. При тази конструкция в БФВ безусловно няма никакъв смисъл от присъединяване на Левски, за мен това е очевиден спор на ползи. Не съм податлив да вземам участие в това шоу ".

" На въпрос дали до понеделник, когато изтича крайният период за поръчки за присъединяване в шампионата при дамите, няма да настъпи смяна в решението, Лазаров отговоря: „ Не, това е решението. Състезателките са освободени, разделихме се другарски. Искам да обърна внимание на нещо, с цел да няма свободни съчинения на тематика банкрути и финансова неустойчивост. Клубът не дължи на никого безусловно никакви отговорности, няма и към страната, към Национална агенция за приходите, към Национален осигурителен институт ".

За разновидността други хора да поемат ръководството на Левски, Лазаров споделя: " Досега не се е появил подобен искащ. Преди години направих една неточност, като подарих мъжкото направление на Владимир Николов. Втора неточност от този темперамент няма да направя. Клубът приключва присъединяване си краткотрайно за тази година, като ще продължи да бъде член на БФВ ".

Предложението за 16 тима в елита на мъжкото ни състезание Лазаров разяснява по този начин: " Не е доста умно решение. То удовлетворява упоритостите на няколко тима от Висшата лига, а концепцията за две осмици значи, че втората е обречена. Тя няма да има достъп до телевизионни предавания, нито до възможни привлечени финансови средства от рекламния артикул ".

Какво счита Лазаров за това по какъв начин ще се отрази рецесията на волейбола у нас: " Кризата се отрази на обществения живот в целия свят и няма да ни заобиколи. Не бих могъл да предсказвам тъкмо по какъв начин ще е във волейбола, само че ще има усложнения от финансово естество. Опасявам се обаче и от възникването на такива огнища на болестта, както става в последните дни. Спортните зали, за жалост, са едно прелестно място за такива огнища. Мисля, че доста родители ще се позамислят преди да изпратят децата си в спортни зали. Докато това не отшуми изрично и този боязън към момента го има у хората, не би трябвало да бъдем оптимисти ". Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР