Ракетно-космическата корпорация "Енергия" започна разработката на първата космическа пералня, която

...
Ракетно-космическата корпорация "Енергия" започна разработката на първата космическа пералня, която
Коментари Харесай

Руски инженери разработват космическа пералня

Ракетно-космическата корпорация "Енергия " стартира създаването на първата галактическа пералня, която ще разреши да се перат облекла в космоса, съобщи ТАСС.

Започнахме създаването на специфична пералня за бъдещи лунни експедиции и други междупланетни кораби, оповести корпорацията в Ютюб.

През 2017 година експерти от РКК "Енергия " показаха концепцията за галактическа пералня в публикация, оповестена в корпоративното издание "Космическа техника и технология ". Там те оферират облеклата да бъдат обработвани в специфична установка чрез въглероден диоксид, който космонавти ще отделят при дишането си. По мнението на експертите, при температура 31 градуса Целзий и налягане 74 атмосфери той ще премине в течно положение и ще може да се употребява за привеждане на костюмите на екипажа в порядъчен тип.

Досега в космоса не е изпращан уред за пране на долни дрехи. На борда на Международната галактическа станция няма пералня - космонавти и астронавти просто сменят едно облекло с друго. Причините за това са техническата трудност, обвързвана с пране в безтегловност, и лимитираният запас от вода на станцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР