Ракетни атаки на руските сили срещу Херсон са причинили смъртта

...
Ракетни атаки на руските сили срещу Херсон са причинили смъртта
Коментари Харесай

Руски обстрел в Херсон на Бъдни вечер уби 10 души

Ракетни офанзиви на съветските сили против Херсон са предизвикали гибелта на 10 души, а най-малко 58 са ранени, някои в тежко положение. Данните заяви в " Телеграм " началникът на Херсонската регионална военна администрация Ярослав Янушевич. " В Херсон съветската войска умъртви 10 души ", написа той.

Янушевич прикани жителите на града и на региона да се изтеглят: " Отново приканвам жителите на Херсонска област - евакуирайте се! Особено в случай че живеете покрай Днепър. Тези региони страдат най-вече от съветския обстрел, тъй че там на практика няма метод да се обезпечи устойчиво топлоснабдяване и електроснабдяване. "

Обстрелът е станал в събота, в който украинците честват Бъдни вечер (б.ред. - за руснаците празникът се отбелязва на 6 януари). Пръв за офанзивите заяви украинският президент Володимир Зеленски. " В събота сутринта, на Бъдни вечер, в централната част на града. Това не са военни уреди, това не е война по разпоредбите. Това е гнет, това са убийства за заплашване и наслаждение ", разяснява Зеленски. Той посети Херсон преди няколко дни, откакто украинската войска си върна контрола над града на 11 ноември. След това той бе и в Бахмут, където още се водят военни дейности.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР