Ракетната компания Върджин орбит (Virgin Orbit) на британския милиардер сър

...
Ракетната компания Върджин орбит (Virgin Orbit) на британския милиардер сър
Коментари Харесай

Ричард Брансън уволнява персонала на ракетната си фирма след неуспеха на LauncherOne

Ракетната компания " Върджин орбит " (Virgin Orbit) на английския милиардер сър Ричард Брансън разгласи, че ще редуцира 85% от личния състав си, откакто не съумя да обезпечи нови вложения, заяви Би Би Си.

Фирмата също по този начин ще приключи активността си в обозримо бъдеще съгласно известия в медиите.

Новината идва седмици откакто компанията спря активността си в очевиден опит да поддържа финансите си.

По-рано тази година ракета " Върджин орбит " не съумя да приключи първото в историята изстрелване на спътник от територията на Обединеното кралство.

 Историческото извеждане на спътници от Англия се провали Историческото извеждане на спътници от Англия се провали

Компанията съобщи, че е взела решението, " с цел да понижи разноските в светлината на неспособността на компанията да обезпечи значимо финансиране ".

Съкращенията ще обиден почти 675 чиновници, които " се намират във всички елементи на компанията ".

Инвестиционната компания на Брансън " Върджин инвестмънтс " е превела 10.9 милиона $ " за финансиране на компенсации и други разноски, свързани с намаляването на работната мощ ".

" Нямаме различен избор, с изключение на да използван незабавни, трагични и извънредно мъчителни промени ", сподели основният изпълнителен шеф на " Върджин орбит " Дан Харт на среща със чиновници съгласно американския тв канал Си Ен Би Си, който първи заяви новината.

Фирмата, която е учредена през 2017 година, не е осъществила облага като обществено сдружение.

Разработването на ракети носители на дребни спътници е част от бизнес империята на Брансън, която включва още самолетната компания " Върджин Атлантик " (Virgin Atlantic) и компанията за галактически туризъм " Върджин Галактик " (Virgin Galactic), напомня Би Би Си.

През януари " Върджин орбит " опита да изстреля първата си задача за извеждане на спътници в орбита от територията на Обединеното кралство, която приключи с крах.

 " Върджин Орбит " получи лиценз за първо изстрелване в Космоса от Англия

Ракетата " Ланчър уан " (LauncherOne) на компанията, която беше изстреляна от самолета Boeing 747 Cosmic Girl, доближи Космоса, само че не съумя да доближи целевата си орбита.

Мисията беше оповестена за крайъгълен камък в проучването на Космоса в Обединеното кралство. Надяваха се, че ще означи огромна стъпка напред в осъществяването на упоритостта да трансформира страната в световен състезател - от производството на спътници до построяването на ракети и основаването на нови космодруми.

По-рано този месец Virgin Orbit съобщи, че " инициира оперативна пауза в цялата компания " и " чака да даде настояща информация за продължаващите интервенции през идващите седмици ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР