Ракетната компания SpaceX на Илон Мъск изведе следващия дългосрочен екипаж

...
Ракетната компания SpaceX на Илон Мъск изведе следващия дългосрочен екипаж
Коментари Харесай

Докато Кремъл и Белият дом враждуват, рускиня излетя с американска ракета

Ракетната компания SpaceX на Илон Мъск изведе идващия дълготраен екипаж на Международната галактическа станция (МКС). Четиричленният екип стартира 150-дневна научна задача в орбиталната лаборатория на 420 км над Земята.
Това е петият екипаж на МКС, който НАСА командирова със SpaceX, откогато частната ракетна компания, учредена от притежателя на Tesla - Илон Мъск, стартира да изпраща американски астронавти през май 2020 година
Екипът се управлява от Никол Аунапу Ман - първата жена индианка, изпратена в орбита от НАСА, както и първата жена, заела командирското място на SpaceX Crew Dragon. Ман е 45-годишна, полковник от морската пехота, водач на изтребител, сражавала се в Ирак и Афганистан. 
Мисията е забележителна и с включването на Анна Кикина, на 38 години, която е единствената жена космонавт на дейна работа в съветската галактическа организация " Роскосмос " и единственият руснак, който ще лети с американски транспортен съд на фона на световното напрежение към Украйна.  
Кикина си замени мястото с астронавт на НАСА, който се качи на съветския полет на " Союз " до МКС според ново съглашение за споделено пътешестване, подписано от НАСА и " Роскосмос " през юли т.г.   
Станцията има дължината на футболно игрище и е най-големият неестествен обект в Космоса. Тя е непрестанно заета от ноември 2000 година и е ръководена от руско-американски консорциум, включващ Канада, Япония и 11 европейски страни.>  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР