Ракетата, свалила малайзийския пътнически самолет от полет MH17 през лятото

...
Ракетата, свалила малайзийския пътнически самолет от полет MH17 през лятото
Коментари Харесай

Ракетата, свалила малайзийския самолет, била изпратена в Украйна през 1986 г.

Ракетата, свалила малайзийския пътнически аероплан от полет MH17 през лятото на 2014 година над Украйна, е била изпратена в страната през 1986 година
 Независимо следствие не съумя да разкрие мистерията към изчезналия малайзийски аероплан  Ракетата, свалила малайзийския аероплан над Украйна, пристигнала от съветска военна база в Курск
Това разгласи съветското министерство на защитата. 

Пътническият аероплан, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 година Загинаха всички на борда - 298 души пасажери и екипаж.

Международен екип от следователи съобщи, че самолетът е свален с съветска ракета " Бук ", която е била докарана от съветска военна база. Според следователите ракетата е била на въоръжение на съветската 53-а зенитна ракетна бригада, основана край град Курск. 

Следователите демонстрираха и филм, проследяващ пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна.

Русия отхвърли да е забъркана в свалянето на самолета и посочваше, че украински военен аероплан е стрелял по малайзийския аероплан. 

През май Москва разгласи, че след разпадането на някогашния Съюз на съветските социалистически републики в края на 1991 година не е доставяна на Украйна нито една ракета за някой от нейните 20 зенитни дивизиона с комплекси " Бук ". Тогава съветското военно министерство уточни и по кое време и за какво се унищожават ракетите за тези комплекси.

Според следствието обаче ракета " Бук ", която съгласно съветските условия е трябвало да бъде снета от въоръжение и унищожена не по-късно от 2011 година, е употребена от съветската корпорация " Алмаз-Антей " през 2015 година за проби, целящи да потвърдят, че малайзийският аероплан не е свален с оръжие, принадлежащо на съветската войска. 

Днес съветското министерството разгласи, че ракетата, свалила самолета, е изпратена в Украйна на 29 декември 1986 година - в зенитната част 20152, ситуирана тогава в Прикарпатския боен окръг в Тернополската област. 

Според ведомството не е записано ракетата да е върната на територията на Руската федерация. 

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков разгласи през днешния ден, че показаните доказателства от следствието са фалшифицирани. По думите му Украйна носи отговорност за нещастието, само че и за манипулиране на следствието.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР