Ракетата на Северна Корея, която за пореден път повиши напрежението

...
Ракетата на Северна Корея, която за пореден път повиши напрежението
Коментари Харесай

Ракетата на Северна Корея била изстреляна от камион за дърва

Ракетата на Северна Корея, която за следващ път увеличи напрежението на Корейски полуостров, е била изстреляна от китайски камион, заяви „ Ройтерс “.

Агенцията показва, че е била инсталирана установка върху камион, чието автентично предопределение е било транспорт на дървесина. Машината обаче е боядисана в камуфлажно зелено и е пригодена за бойни задания.

Севернокорейската държавна телевизия излъчи фрагменти, на които се вижда по какъв начин ракетата се транспортира на огромен камион. Той наподобява на модел, чието предопределение е транспортиране на дърва, се показва в отчет на Организация на обединените нации. От 2006 година насам са наложени наказания на Пхенян от Организация на обединените нации за импорт на военно съоръжение. Камионът е импортиран от Китай и е заявен за цивилно потребление от севернокорейското външно министерство.

Китай е най-големият търговски сътрудник на Северна Корея и главният съдружник на Ким Чен-ун. Поради тази причина китайците са подложени на все по-голям напън от интернационалната общественост да усмирят своите съседи.

Севернокорейската междуконтинентална балистична ракета прелетя 933 километра, преди да падне в Японско море. Русия, Китай и Съединени американски щати осъдиха изстрелването.

В собствен отчет от 2013 година Организация на обединените нации показва, че параметрите на камиона изцяло съответстват с тези на машина, създавана от китайска компания. Интересно е, че транспортното средство е било забелязвано на военни паради в Северна Корея през 2012 и 2013 година.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР