Ракета, изстреляна от ивицата Газа, уби днес двама тайландски работници

...
Ракета, изстреляна от ивицата Газа, уби днес двама тайландски работници
Коментари Харесай

Ракета, изстреляна от Газа, уби двама души в Израел

Ракета, изстреляна от линията Газа, умъртви през днешния ден двама тайландски служащи в Южен Израел, заяви полицията, представена от Асошиейтед прес. Това се случи часове откакто израелски въздушни удари унищожиха шестетажна постройка в палестинския анклав, в която се помещавали книжарници и образователни центрове, отбелязва организацията. На фона на незатихващия спор палестинците в района започнаха обща стачка в израз на рядко срещан групов отпор против политиката на Израел.

Изблици на принуждение имаше по време на митинги в окупирания Западен бряг, в това число в град Рамала, административната столица на Палестинската самостоятелна власт. Стотици палестинци гориха автомобилни гуми и замеряха с камъни пропускателен пункт на израелската войска. Израелските бойци отвърнаха с изстрелване на гранати със сълзотворен газ против тълпата, а протестиращи събираха някои от тях и ги хвърляха назад против израелските военнослужещи.

Един протестиращ бе погубен, а повече от 70 бяха ранени, в това число 16 с бойни патрони, при конфликти с израелски бойци в Рамала, Витлеем, Хеброн и други градове, заяви палестинското здравно министерство.

Израелската войска заяви, че двама израелски бойци са били ранени в краката с огнестрелно оръжие.
Общата стачка е необикновен израз на единение от страна на палестинските жители на Израел, които съставляват близо 20 % от популацията на страната, както и на тези, живеещи на териториите завладени от Израел през 1967 година, които палестинците желаят да станат част от бъдещата им страна.

Стачката заплашва още повече да задълбочи спора след изблика на междуобщностно принуждение в Израел и митингите на Западния бряг предходната седмица.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР