Ракът на гърдата е най- често срещаното онкологично заболяване сред

...
Ракът на гърдата е най- често срещаното онкологично заболяване сред
Коментари Харесай

Мъжът в розово туту

Ракът на гърдата е най- постоянно срещаното онкологично заболяване измежду дамите. Химиотерапия, лъчетерапия, потрес, фамилна и персонална покруса, мастектомия, опустошение, обезсърчение. Това съпътства живота на всяка жена с такава диагноза. Усмивките се сменят с абокати, рутинното всекидневие - с болничен сюрреализъм.
Не напълно по този начин обаче стоят нещата при една елементарна американка - Линда Кери. Тя може да е следващата онко- болна, само че пък има брачен партньор, който толкоз доста я обича, че взема решение да стартира поради нея един щур план.

През 2003 година, когато фамилията е шокирано от диагнозата рак на гърдата, фотографът Боб Кери ( Bob Carey ), неин брачен партньор, поставя розово туту и снима себе си облечен по този начин на фона на разнообразни пейзажи - от Гранд Каньон до сърцето на Ню Йорк Сити. Така започва Проектът " Туту " ( The Tutu project ), чиято единствена цел е просто да разсмее и развесели Линда.


Боб и Линда Кери

Малко са нещата, които са по- трогателни от мъж на междинна възраст, не доста атлетичен, мощно космат и с шкембе, облечен с розово туту. Няма нищо по- прочувствено от опита на този мъж да разведри жена си, която е на ръба сред живота и гибелта. Когато Линда постъпва за лекуване в болница, той й дава тези фотоси. През сълзи и смях тя ги споделя с други пациентки и по този начин дребната наслада на Линда става ентусиазъм на доста други с тази орис.

Днес, близо 14 години по- късно, фондация " Кери " има издадени първокласен албум, календари и други дребни произведения, продажбите от които отиват за щедрост и в центрове за поддръжка на онко- заболели с рак на гърдата.

Разгледайте някои от фотосите, с цел да разберете, какъв брой малко е нужно от време на време, един непосредствен да почувства поддръжка в сложен миг...

















Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР