Рак или злокачествен тумор е общото наименование на група заболявания,

...
Рак или злокачествен тумор е общото наименование на група заболявания,
Коментари Харесай

Известен онколог разтърси всички: Ако ми открият рак, веднага ще направя това!

Рак или недоброкачествен израстък е общото название на група болести, свързани с необикновен напредък на клетките и с навлизането им в други елементи на тялото. Туморната тъкан се популяризира по пътя на неконтролирана митоза (делене) на клетките. В момента, откакто тялото не може повече да управлява митозата – поражда злокачествено заболяване.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Не всички тумори са ракови – доброкачествените не се популяризират в други елементи на тялото.

Известният в Съединени американски щати доктор и академик Марк Хайман списва колонка в здравно списание за това, какво е нужно да извършите, в случай че ви открият рак. Ние преведохме огромна част от нея.

“Марк, какво би направил ти, в случай че си диагностициран с рак?” – въпрос, който неотдавна ненадейно ми зададе един другар.
За страдание, в живота си се сблъскваме доста постоянно с рака: случи се и с моето семейство и с пациенти. Проблемът е в това, че обичайна медицина мисли неправилно, с остарели способи, когато става дума за рак.

Научихме се чудесно да го изрязваме, да го горим и даже да го разяждаме с химиотерапия, ние го облъчваме с радиация и бомбардираме с медикаменти, само че повода за пораждане на рак по този начин и не се поддава на лекуване.

За благополучие, ние имаме опция. Това е един “функционален медицински метод към рака”.

Функционалната медицина дава опция на експерти и пациенти да работят дружно над това да се отстранен аргументите за заболяването, в самия им корен. Това е един нов персонализиран модел на диагностика и лекуване на нови болести.

Същността му е елементарна: вие е належащо да дадете проби за генетичен разбор, а лекарят ще ви каже, към кои хронични болести сте предразположени и какво е нужно да извършите, с цел да ги избегнете.
Повечето специалисти в тази област са на мнение, че ракът се дължи на дисбаланс в енергийната система на организма. Заболяването поражда “постепенно” и заради това толкова доста хора живеят с тумори, даже без да подозират за това. С други думи, ракът – е резултат от погрешен метод на живот.

Какво да създадем? Променете го. От една страна, това може да бъде отлична профилактика на рака. От друга, някои пациенти биха могли да разчитат, че новият метод на живот ще ги промени и ще ги избави от болестта. Известно е, че имунната система на организма, при избрани условия, също може да открие раковите кафези и да ги унищожи!

Ето 5 неща, които аз бих направил, в случай че през днешния ден ми слагат диагноза “рак”.

1 . Бих спрял да хапвам захар.
Захарта храни раковите кафези и способства за тяхното развиване. Средният американец изяжда към 69 кг захар годишно и 66 кг брашно! Същото нещо се случва и в останалата част на света, където 1.7 милиарда души страдат от затлъстяване!

Ако желаете да предотвратите развиването на рак или най-малко да го поставите под надзор, би трябвало да се придържате към диета, която поддържа естествени равнища на инсулина.
Ние е належащо да се храним с богати на фибри, пресни, цели, “истински” артикули и да сведем до най-малко потреблението на сладки модифицирани храни. Така вие ще можете да храните себе си, само че ще лишите от храна раковите кафези.

2. Б их изключил от менюто си всички храни, които не ми понасят.
Какви са тези храни? За всеки човек са разнообразни. В едно огромно изследване, оповестено в списанието на Американската здравна асоциация, е открито, че към 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора всеки ден ядат самун, то рано или късно умират или от рак или сърдечни болести.

Популярни причинители на хранителни алергии са и млечните артикули. Освен това, те са свързани с устойчивост към инсулина. Ако такива хора непрестанно пият мляко, а неприятното си здраве приписват на стрес или отмалялост от работа, рано или късно техните възпалени вътрешности ще доведат до доста съществени проблеми.
Вслушайте се в себе си. Ако откакто сте яли някоя храна, която ви харесва, само че се оказва, че не ви понася и се чувствате зле, откажете се от нея!

3. Аз бих се погрижил за възпалителните процеси в тялото си.
Възпаленията са директен път към всички съществени хронични болести, в това число и рак. Обикновено те стартират тогава, когато у вас се развие устойчивост към инсулина, автоимунно заболяване или алергия.

Ако се чувствате изтощени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Най-добрите техни източници са: алена риба и ленено семе. Те ще оказват помощ на организма ви да се оправи с възпалителните процеси.

4. Бих се погрижил за здравето на червата си.
Става въпрос не само за риска от развиване на рак на дебелото черво. В момента доста откриватели интензивно тестват хипотезата, че повода за рак може да бъде микробиомът на дебелото черво.

С други думи, повода може да се крие в бактериите, които живеят в червата.

Какво да се прави? Консумирайте колкото е допустимо повече пробиотици и пребиотици: като кефир, кисело мляко. Също по този начин са ви нужни фитонутриенти (горски ягоди), куркумин (намира се в куркумата) и ресвератрол (има го във виното и гроздето). Той оказва помощ да се забавят възпалителните процеси в червата.

5. Бих избягвал токсините.
Средностатистическото новородено се ражда с 287 химикала, които се намират в пъпната му шнур. Някои от тях са невротоксични. Защо загатвам това? Затова, тъй като никой от нас не може изцяло да избегне неприятното въздействието на токсините.

Но то може да бъде понижено! На първо място, нужно е да се заобикалят пестициди, фталати, бисфенол А, антипирини, тежки метали (олово и живак, на първо място).
Как да го извършите? Не си купувайте питиета в пластмасови съдове. Не яжте комплицирани полуфабрикати. Избягвайте разходките в центъра на огромните градове: оловото, попадащо в атмосферата от стоящите в тапи коли е доста рисково, в случай че концентрацията му е по-висока от нормалната.

И запомнете: ракът – това не е присъда. Ако извършите задоволително старания, заболяването постоянно е допустимо да се победи. Вашата задача е да не разчитате само на лекарите, само че и на самия себе си! Направете всичко допустимо, с цел да увеличите възможностите си!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР