Раждането може да предизвика множество странни промени в тялото, но

...
Раждането може да предизвика множество странни промени в тялото, но
Коментари Харесай

Бучка, образувана в подмишницата на жена след раждане, започва да отделя кърма

Раждането може да провокира голям брой странни промени в тялото, само че за една жена от Португалия признаците след бременност са изключително любопитни – тя стартира да отделя кърма от своята подмишница. Това сочи нов отчет, оповестен на 29 юли в.

26-годишната жена споделя на лекарите от болничното заведение „ Санта Мария “ в Лисабон, че след раждането дясната ѝ подмишница стартира да я боли. След като я преглеждат, те откриват кръгла бучка, която за всеобща изненада „ отделя бял секрет, когато бъде натисната “.

Жената е диагностицирана с полимастия или съществуването на спомагателна гръдна тъкан в тялото. До 6% от дамите се раждат с сходно нещо, сочи отчет от 1999 година, оповестен в Mayo Clinic Proceedings.

В някои случаи спомагателната гръдна тъкан включва зърно или ареола (пигментираната област към зърното), само че при други – не. Състоянието настава още в зародишната фаза, когато прекурсорните кафези на млечните жлези се образуват по млечния „ било “, който минава по протежението от подмишниците до слабините и от двете страни на тялото, сочи теоретичен труд от 2014 година, оповестен в American Journal of Roentgenology.

Обикновено тези хребети изчезват на всички места – с изключение в региона на гърдите, несъмнено. Когато обаче това не се случи, в тялото ни остава остатъчна гръдна тъкан. И най-честото място, където това се случва, са подмишниците.

Ако спомагателната гръдна тъкан няма зърно или ареола, хората изобщо не схващат, че я имат, до момента в който не забременеят или не стартират да кърмят, сочи научният труд от 1999 година Тогава кърмата „ идва “ до спомагателната гръдна тъкан (досущ както се случва при стандартната) и дамите може да стартират да се подуват в тази област.

Някои дами даже могат да изцеждат кърма от тази спомагателна гръдна тъкан. В научния труд от 1999 година създателите пишат, че 18-годишна жена прави това сполучливо в продължение на 8 седмици, с цел да облекчи своя дискомфорт и да продължи да кърми.

Що се отнася до дамата от Португалия, нейното положение е доброкачествено. Лекарите я уведомяват, че по време на общоприетите прегледи за рак на гърдата и тъканата в подмишницата ѝ ще би трябвало да бъде преглеждана. Не е ясно дали е могла да кърми (или изцежда кърма) чрез нея или не.

Източник: Live Science

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР