Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за

...
Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за
Коментари Харесай

Симитли прави рафтинг център и велописти за 3 млн. лева

Рафтинг център с лодки и екипировка, велописти и колела за планинско колоездене… това ще има още в парка в град Симитли.

Общината стартира осъществяване на нов план, финансиран по Програмата за трансгранично съдействие Гърция – България 2014-2020. С план „ Ривър + “ община Симитли продължава развиването на рисковите спортове. По плана общината ще построи нужната база и ще обезпечи съоръжение за рафтинг спускания по речните бързеи на Струма и велокрос в парка с направления и съоръжение за планинско колоездене.

Проектът, за 1 415 000 евро, Симитли ще извършва в партньорство с община Струмяни, гръцките общини Ираклиа, Синтики, Емануил Папа и Агенция за развиване Серес. В Симитли, инвестицията е на територията на лесопарка в града. Предвидено е построяването на инфоцентър за опциите за спорт и адреналин, с направления и трасета, инвентар и съоръжение за рискови спортове и писта за велокрос.

Пистата за колокрос е проектирана при започване на лесопарка, съобразявайки се с денивелацията на терена. В парка, съвсем към речния бряг на Струма са планувани инфоцентъра и павилионите за лодките и греблата за рафтинг и гаража за колела.

Инфоцентърът ще бъде на основната алея. Там ще има и мултимедия с карти за рафтинг трасетата по река Струма в Кресненското дефиле, и маршрутите за планинско колоездене. Базара за рафтинг ще бъде оборудвана с четири лодки, 8- и 10-местни, с нужната екипировка за спускания. Павилионът за колоездачи ще е с 14 колела за планинско катерене и за пистата за колокрос, плюс екипировка за колоездачите. Пистата за колокрос ще е 190 метра, като трасето ще употребява естествения терен на лесопарка. В допълнение са планувани и разнообразни трудности.

Лесопаркът към този момент е благоустроен с алеи, места за отдих и спорт и разнообразни атракционни уреди за най-малките и подрастващите. „ Ривър + “ надгражда и добавя дейностите за спорт и рекреация на жителите и гостите на община Симитли.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР