RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските удари убиха най-малко 48

...
RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските удари убиха най-малко 48
Коментари Харесай

Израелски удари в Газа убиха 48, тъй като страховете нарастват заради хуманитарната криза и насилието на Западния бряг

RAFAH, Ивицата Газа (AP) — Израелските удари убиха минимум 48 души в южната и централната част на Газа за една нощ, половината от тях дами и деца, споделиха здравни чиновници в четвъртък, до момента в който европейските външни министри и организациите на Организация на обединените нации приканиха за преустановяване на огъня, с възходяща паника поради влошаващата се филантропична рецесия и евентуалния апетит на територията.

Напрежението нараства и в израелските окупирания Западен бряг, където в четвъртък трима палестински въоръжени мъже откриха огън против трафика на магистрален контролно-пропускателен пункт сутринта, убивайки един човек и ранявайки други петима, заяви израелската полиция.

Член на военния кабинет на Израел сподели късно в сряда, че нов в ход са опити за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня сред Израел и Хамас, което може да спре войната в Газа и да докара до освобождението на към 130 израелски заложници, държани от екстремистите след нападението им на 7 октомври против Южен Израел. Това беше...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР