Рафаел Надал се класира за втори кръг на Уимбълдън след

...
Рафаел Надал се класира за втори кръг на Уимбълдън след
Коментари Харесай

Рафа Надал се завърна с победа на Уимбълдън

Рафаел Надал се класира за втори кръг на Уимбълдън след с 6-4, 6-3, 3-6, 6-4 над международния №41 Франсиско Серундоло.

Рекордьорът по трофеи от Големия шлем показва съмнения, като загуби третия сет и изоставаше с пробив в четвъртия, само че все пак се завърна с победа в " Ол Ингланд Клъб " три години след последното си присъединяване.

Победата бе под №306 за Матадора в мачове от Големия шлем, като по този метод той изравни достижението на Мартина Навратилова.

В идната фаза испанецът ще се изправи против Ричардас Беранкис.

Надал, който завоюва Уимбълдън през 2008 и 2010 година, взе подаването на противника си в десетия гейм на първия сет. Във втората част той стигна до пробив при 4-2, който беше задоволителен, с цел да поведе с два сета.

В началото на третия двамата си размениха по един пробив, а в осмия гейм Серундоло взе подаването на испанеца и понижи изоставането си.

В четвъртия сет Надал преодоля пасив от 2-4 и със серия от четири следващи гейма затвори мача.

" Доволен съм, че съумях да мина първото тестване. Винаги е значимо да започнеш добре. Това, че завоювах на Ролан Гарос не значи, че ще печеля и тук. Имаме доста малко време за акомодация от клей на трева. Разбира се, че желая да взема купата на всеки шампионат, на който вземам участие, само че към този момент тялото ми не е толкоз младо. Имах и травма на крайници, в този момент нещата наподобяват по-добре ", сподели испанецът след триумфа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР