Рафаел Надал отново се оказа висока летва за Григор Димитров.

...
Рафаел Надал отново се оказа висока летва за Григор Димитров.
Коментари Харесай

Рафаел Надал отново се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров

Рафаел Надал още веднъж се оказа висока летва за Григор Димитров. За повторно в границите на седмица най-хубавият български тенисист отстъпи на международния номер 1. И този път обаче първата ни ракета се държа почтено и се оказа съществено затруднение за противника си.

Мачът бе от четвъртфиналите на мощния шампионат в Шанхай. В маратонски дуел Димитров отстъпи с 4:6, 7:6 (4), 3:6.

Сблъсъкът бе извънредно равносилен и продължи над 2 часа и половина. В първия сет Надал стигна до пробив едвам в 9-ия гейм, с който поведе с 5:4, а по-късно го затвори за 6:4. Във втората част се потегли до тайбрек. И тук Димитров сподели мощна душeвност. Надал поведе с 3:0, по-късно с 4:2, след което обаче последваха 5 следващи точки на българина и продобиване на сета със 7:4 в тайбрека. Един пробив реши и заключителния трети сет, който Надал взе с 6:3.

За присъединяване си на четвъртфиналите Димитров ще вземе 180 точки от международната класация и 142 660 $ от наградния фонд, възлизащ на съвсем 6 милиона $.

На полуфиналите Рафаел Надал ще се изправи против хърватина Марин Чилич, победил с 6:3, 6:4 Алберт Рамос-Винолас (Испания).
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР