Радвам се, че в Стара Загора успяхте да обновите общинския

...
Радвам се, че в Стара Загора успяхте да обновите общинския
Коментари Харесай

Таня Богомилова пожела на Стара Загора нов басейн с олимпийски размери

" Радвам се, че в Стара Загора успяхте да обновите общинския плувен басейн, такива би трябвало да има в България. Хубаво е, че този шампионат се завърна, домакините постоянно са били от най-хубавите в плуването, а клуб " Траяна " е от водещите ", сподели през днешния ден пред публицисти олимпийската шампионка Таня Богомилова, общоприет секретар на Българската федерация по плувни спортове. По думите й, от Стара Загора могат да излязат доста гении. " Пожелавам тук да има и 50-метров басейн, с цел да приемате огромни надпревари ", добави шампионката.

Тя даде обещание подпомагане и поддръжка от страна на Федерацията за реализиране на концепцията. Един от най-успешните ни плувци Антъни Иванов, националката Габриела Георгиева, мениджърът на националния тим Кристиян Минковски, Стефан Вачев, президент и треньор на старозагорския клуб " Траяна " и Таня Богомилова се срещнаха през днешния ден с отрасловия зам.-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова.

" Радвам се, че дружно с Антъни Иванов бяхме посланици и лица на акцията #Beactive - Европейска седмица на спорта. Радвам се, че шампионатът " Руси Русев " е възобновен и се надявам, че някой от нашите плувци може да поеме щафетата в огромното плуване ", сподели още Чахова.

Таня Богомилова връчи плакет за кмета Живко Тодоров с признателност за това, което прави и ще прави за българското плуване. Шестото издание на Международния шампионат по плуване " Руси Русев " ще се организира в събота и неделя на актуализирания общински басейн. В Стара Загора ще се съберат асове в плувния спорт, които ще покриват нормативи за Европейското състезание на дребен басейн, което ще се състои в Дания през декември.

Организатор на шампионата е Плувен клуб " Траяна ", с поддръжката на Община Стара Загора. Началото на първия спортен полуден е в събота от 9.30 часа. От 16.30 часа ще се състои формалното разкриване, а половин час по-късно стартира втори спортен полуден. В неделя от 9.30 часа ще се проведат надпреварите от третия полуден. Състезателите с най-хубави достижения по точковата таблица на ФИНА ще получат парични награди. Ще бъдат отличени и треньорите на най-хубавите състезатели при мъжете и дамите. Наградите ще връчи актрисата Койна Русева, щерка на треньора, на чието име е шампионатът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР