Радвам се, че в началото на следващата година България ще

...
Радвам се, че в началото на следващата година България ще
Коментари Харесай

България поема ротационното председателство на ОЧИС от 1 януари до 30 юни 2019

„ Радвам се, че при започване на идната година България ще поеме председателството на Организацията за черноморско икономическо съдействие. Това един от най-важните формати за районно съдействие, който сплотява страни членки на Европейски Съюз и страни отвън Съюза. Трябва да използваме оптимално добре потенциала, който Организацията има “. Това съобщи вицепремиерът Екатерина Захариева на среща през днешния ден с генералния секретар на Постоянния интернационален секретариат на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС) Майкъл Христидис.

България ще поеме ротационното председателство на Организацията за интервала от 1 януари до 30 юни 2019 година, а Министерството на външните работи ще управлява и координира дейностите по осъществяване на програмата и заложените в нея цели на Председателството.

Министър Захариева благодари на своя посетител за съдействието и поддръжката по подготовката и провеждането на идното българско председателство. „ Очакваме вашето председателство, предходното беше доста сполучливо. Сигурен съм, че дружно с българските специалисти ще подготвим календар със събития и срещи, който ще има доста положителни резултати “, съобщи генералният секретар.

Екатерина Захариева и Майкъл Христидис бяха единомислещи по отношение на нуждата от активизиране и подсилване на съдействието сред ОЧИС и Европейски Съюз в по-практическа и проектно-ориентирана посока.

„ Вярвам, че като ръководител на ОЧИС би трябвало да се фокусираме върху по-малко, само че по-конкретни тематики, с цел да реализираме забележими резултати “, съобщи първият ни посланик. Захариева добави, че желанието на България е по време на председателството на ОЧИС да сложи акцент върху областите, които са значими и сплотяват всички страни-членки на Организацията като енергетика, туризъм, просвета. „ Трябва да се фокусираме върху по-практичния и бизнес-ориентиран метод “, акцентира още външният министър.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР