Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела.

...
Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълват пъзела.
Коментари Харесай

Съдия Дишева: Трябват законодателни промени в Съдебната системата, сама няма да се изчисти

Радвам се, че се появяват нови случаи, които попълнят пъзела. Така Атанаска Тишева, член на Висш съдебен съвет, разяснява в ефира на Нова разказите за изнудвания на съдии и прокурори от Мартин Божанов – Нотариуса.

" Когато прокурори и следователи са забъркани в сходни обстановки, следствието става извънредно мъчно. Има благоприятни условия прокуратурата, уповавам се да има и сили. Борислав Сарафов пое ангажимент за основаване на нов облик на прокуратурата и нов метод на работа – ето, това е случай, с който може да се почисти облика на прокуратурата и да се освободи тя от чиновници и прокурори, които са забъркани в сходни схеми”, счита тя.

Според нея никога не може да спре чадъра в районната прокуратура. „ Но тези неща не могат да се развиват без забъркани чиновници в Министерство на вътрешните работи и други институции.”

„ Не считам, че системата сама може да се почисти в тази обстановка. Трябва да се подхващат ограничения на законодателно равнище. Много неща може да се създадат на тази парламентарна комисия”, добави още тя.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР