Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното

...
Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното
Коментари Харесай

Караянчева: Президентът се престраши да дойде в НС, не каза нищо ново

„ Радвам се, че президентът се престраши да пристигна в Народното събрание след 2 години и половина. Относно речта му не чух нищо ново – неща, които повтаря, едни общи тематики ”. Това разяснява в предаването „ Здравей, България ” ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева. „ На места имах възприятие, че приказва госпожа Нинова ”, добави Караянчева.

Тя отбрани премиера от обвиняванията, че не върви на парламентарен надзор.

„ Въпросите от време на време са съответни и се отнасят до работата на съответни министри. Няма по какъв начин министър-председателят да дава отговор за свинската чума. Когато тематиките касаят общата политика, министър-председателят постоянно идва да отговори на въпросите ”, съобщи Караянчева.  

Тя обвини президента, че насочва закани без конкретика, че приканва за битка с корупцията без да дава съответни решения на нещата.

„ Мислех, че като пристигна, ще има положителен звук и ще съобщи своето предпочитание институциите да работим дружно ”, съобщи Караянчева. И добави, че в битката с корупцията ще има повече триумфи, в случай че има градивен звук сред институциите.

„ Трябва да се обединим, с цел да бъде ефикасна битката с корупцията ”, прикани Караянчева.Тя разяснява и идните локални избори.

„ Те са мажоритарни избори. Те са отношение на жителите към съответния кмет. Ако е работил добре, този кмет няма да има проблем да повтори мандата си. Но не трябва да се смесват нещата - дали ГЕРБ ще завоюва, или изгуби София с това дали ще бъде началото, или краят на това ръководство. Местните избори ще покажат какъв брой добре са се справили кметовете ”, съобщи Цвета Караянчева.

„ Битката за София ще бъде тежка. Социологията преди изборите постоянно демонстрира дребна преднина на Българска социалистическа партия над ГЕРБ. Нека забележим какво ще изберат хората ”, разяснява още ръководителят на Народно събрание.

За Мая Манолова сподели, че Народното събрание доста ѝ е помагал.

„ Тя знае доста добър какъв е редът за това един законопроект да стане закон – би трябвало да бъде припознат от депутат. А множеството ѝ закони не са припознати от народни  представители от опозицията. Не одобрявам това, че тя е уединен герой за истина, а ние народните представители сме хората, които спъваме тази нейна битка ”, сподели още Караянчева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР