Радостта ни от намалението с обявените 70 процента беше кратка,

...
Радостта ни от намалението с обявените 70 процента беше кратка,
Коментари Харесай

Родители от Несебър протестират заради високите цени на ученическите карти до Бургас

Радостта ни от понижението с оповестените 70 % беше къса, споделя майка на възпитаник

145 лв. е към този момент цената на ученическата карта на месец за рейс от Слънчев бряг до Бургас. След решението на държавното управление да отпусне средства, с които да усили понижението на превоза за учениците, родители от Несебър оповестиха, че компаниите транспортьор да вдигнали фрапантно цените. Пред Нова телевизия Мария Господинова разкри, че цената на картата без понижението е станала 480 лв.. 

„ При досегашна цена от 180 лв. за едномесечна карта, която от 1 февруари след понижението със 70% трябваше да коства 86 лв., само че на родителите на учениците им се постанова да дават 145 лв. на касата на компанията транспортьор. Така родители пресмятат, че цената ден преди въвеждането на понижението за възпитаници е била фрапантно увеличена “, разясни водещата на „ Здравей, България “ Мира Иванова. 

„ Ние сме на един спонтанен цивилен митинг. Родители са принудени да купуват от новите карти “, сподели пък кореспондентът Цеца Алексова. 

Има поданици на общината, които са съумели да се възползват, купувайки карти по 86 лв., само че това е било допустимо единствено през първите два дни, посочи тя.

„ На 2 февруари влязох в уеб страницата на превозвача и видях какъв брой коства картата. Цената беше 86 лв.. Това са 70% от тази на картата, която коства 288 лв.. На идващият ден отидох до офиса на компанията с приготвени пари “, споделя Мария Господинова. 

„ Картата е комбинирана от Слънчев бряг до Бургас (б.а. за 86 лева) и до Свети Влас (за 15 лева). Вместо 101 лв., ми желаеха 168. Обясних им, че желая ученическа карта. Казаха ми, че цената до Бургас е 145 лв. “, прибавя тя. 

Мария сподели и разпечатка с цените от уеб страницата.

„ Те към този момент са изчезнали, изтрила са ги “, посочи Цеца Алексова.

За да платя 145 лв., това значи, че цената на картата без понижението е станала 480 лв., пресметна Господинова. 

Казаха ми, че имат нова цена, добави тя. 

На 3 февруари поставят нова рубрика, на която от горната страна написа, че главната цена на превозвача е 507 лв., посочи Мария Господеинова. 

Радостта ни от понижението на цените беше доста къса, споделя друга жена. 

Тези пари се равняват на цента на наема на квартира в Бургас и заради това хората от Несебър са принудени да напущат града, разяснява пък Кръстьо Пеев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР