Радостин Димов - старши треньор на Ботев (Нови пазар), прекрати

...
Радостин Димов - старши треньор на Ботев (Нови пазар), прекрати
Коментари Харесай

Напусналият треньор на Ботев : С 325 лева бюджет на месец няма как да се прави футбол

Радостин Димов - старши треньор на Ботев (Нови пазар), приключи при започване на 2019 година контракта си с футболния клуб. Това стана, откакто финансирането на тима от страна на община Нови пазар за новата 2019 година е много орязан, а без пари футбол даже и в третото равнище мъчно се поддържа.

- Г-н Димов, за доста години, какво става в Ботев (Нови пазар)?
- Как какво става? Аз към този момент не съм старши треньор на футболния тим. Прекратих си взаимоотношенията с клуба. Заедно с мен си потеглят и съвсем всички футболисти, пристигнали да играят за Ботев (Нови пазар). Ще продължат като миналогодишното състезание с локални футболисти и от юношеската групировка на клуба. С две думи " остарялата ария на нов глас ".

- Защо се стигна до тук? Нали изграждахте тим, който да е на равнището на водачите в групата?
- Да, по този начин беше, само че това става с пари, а не с празни приказки. Ето, момчетата, които докарах от Варна, към този момент си откриха тимове, както и тези от Шумен също към този момент са се договорили с други тимове от Североизточната Трета лига.

- Отбора кой ще го управлява?
- Не знам, само че допускам това да са момчетата, които упражняват юношите. Аз направих това, което се изискваше от мен, построих боеспособен тим, дълго време бяхме водачи в групата, докарах качествени млади момчета от Варна и дружно с момчетата от Шумен станахме " чудовище " за някои от водещите тимове. Това уплаши някои от ръководителите във футбола във Варна, които със съдиите ни " порязаха " през есенния дял от шампионата при гостуванията във Каварна и село Тополи, с цел да не сме водачи в групата.

- Все отново какъв бюджет ви предложиха?
- В началото на шампионата при диалозите с кмета на община Нови пазар Ивайло Камаджиев ни беше дадено финансиране от 50 000 лева Сега разбирам, че ще финансират тима с 42 000 лева, като от тях 26 000 лева за детско юношеския спорт. Остават 16 000 лева за мъжкия тим, като се раздели на 12 месеца се получава по 1300 лева на месец. Тази сума като се раздели на 4 мача на месец се получава по 325 лева на среща. Е, тимът няма са се закрива, само че с юношите, които нямат опит при мъжете, ще стане
като с Волов (Шумен) - който го хване, ще го бие с по 10 гола, както беше предишното състезание напролет. Направил съм им много точки, няма да изпаднат, само че може да останат след шестото място и да играят втората фаза от шампионата с новобранците. Дълбоко се колебая кого могат да бият освен като посетител, само че и като хазаин напролет. Футбол се играе със здрави момчета, калени в доста мачове в групата. Въпреки раздялата ни с футболния клуб поисквам триумфи на момчетата, които
ще пазят достойнството на Ботев (Нови пазар)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР