Радиолюбител е осъществил един от най-интересните контакти, разговаряйки с астронавт

...
Радиолюбител е осъществил един от най-интересните контакти, разговаряйки с астронавт
Коментари Харесай

Радиолюбител се свърза с МКС с помощта на самоделна антена

Р адиолюбител е осъществил един от най-интересните контакти, разговаряйки с астронавт на борда на Международната галактическа станция (МКС) благодарение на самоделна антена. 

Радиолюбителят Дъг е осъществил контакт с МКС, до момента в който тя е прекосявала над него през юли 2023 г.  

" Осъществих многочислени гласови контакти през FM спътниците и ретранслатора на МКС ", споделя Дъг канала си в YouTube.  

" Винаги съм желал да беседвам с астронавт. Осъществих контакт с МКС и разговарях с Уди Хобург. Беше вълнуващо ", показва той. 

Man Makes Contact With The International Space Station Using Homemade Antenna
— IFLScience (@IFLScience)
Въпреки че, несъмнено, имат и други отговорности на борда на галактическата станция, доста астронавти имат радиолюбителски лицензи и на драго сърце беседват с оператори от Земята.  

НАСА, Европейската галактическа организация (ЕКА) и Роскосмос вземат участие в програмата " Любителско радио на Международната галактическа станция " (ARISS), която предизвиква възпитаници да се свързват с галактическата станция за да се разшири ползата им към науката, технологиите, инженерството и математиката. През годината МКС организира няколко сесии, в които беседва с възпитаници по радиото, само че също по този начин понякога реализира контакт с фенове запалянковци, употребяващи лично съоръжение. 

" Разговорът би трябвало да премине в границите на LOS - минути, което съответстват с " времето за престой " на астронавтите, т.е. те не би трябвало да работят, изпълнявайки публична планувана задача. Трябва да има астронавт, който интензивно да употребява радиолюбителското съоръжение за реализиране на непланирани контакти ", оповестява IFL Science.  

Да се чуете с някого от МКС е доста по-лесно, защото се изисква единствено елементарна конфигурация, а да се гледа картина онлайн от МКС е толкоз просто, едвам влезете в YouTube, споделя Дъг. 

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР