Радикалната палестинска групировка Ислямски джихад потвърди днес, че неин старши

...
Радикалната палестинска групировка Ислямски джихад потвърди днес, че неин старши
Коментари Харесай

``Ислямски джихад`` потвърди смъртта на свой командир след израелските въздушни удари по Газа -

Радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " удостовери през днешния ден, че неин старши пълководец е бил погубен от израелски въздушен удар по линията Газа, съобщи Ройтерс.

" Сарая Ал Кудс [Бригадите на Ерусалим] скърби за водача Халед Мансур, член на съвета за сигурност и пълководец в южната част [на линията Газа], умрял като страдалец в резултат на израелски въздушен удар през вчерашния ден ", се споделя в изказването на групировката.

" Сарая Ал Кудс " е въоръженото крило на " Ислямски джихад ", означи Ройтерс.

АП добави, че в известието се прецизира, че Мансур е умрял дружно с още двама бойци в град Рафа, в южната част на линията. Убити са били петима цивилни, включително дете и три дами, след удара,разрушил няколко жилищни здания в Рафа.

Снощи здравното министерство в Газа сподели, че до момента 24 индивида, измежду които шест деца, са починали от ударите на израелската авиация. Не е ясно дали в тази численост са включени и жертвите в Рафа, където към момента се търсят оживели под руините, уточни АП.

Според днешно известие на израелската войска, представено от Франс прес, на Западния бряг са били задържани двайсетина хипотетични членове на " Ислямски джихад ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР