Ради Енев и жена му Илияна, която той уби с

...
Ради Енев и жена му Илияна, която той уби с
Коментари Харесай

Погребват разделени Ради и Илияна

Ради Енев и жена му Илияна, която той умъртви с нож и по-късно се самоуби в наличието не невръстното им дете, няма да бъдат заровени един до различен. 32-годишният мъж, който е имал душевен проблеми, бе заровен през вчерашния ден в село Свежен. Там живеят родителите му, откакто преотстъпили на сина си жилището в пловдивския квартал " Кючук Париж ". Катафалка пък откарала тялото на убитата Илияна в родния й Кюстендил. В събота две частни организации са взели тленните остатъци на Ради и жена му от Съдебна медицина в Пловдив. В неговия смъртен акт е записано " самоубийство ", а в този на жена му - " ликвидиране ". Според окончателното умозаключение на Съдебна медицина гибелта при Ради и Илияна се дължи на остра кръвозагуба в региона на шията. Експертите потвърдили изрично, че на първо време той заклал нея, а по-късно е забил ножа в себе си. Това е повода за него да написа самоубийство, а за 29-годишната жена – ликвидиране.

От няколко месеца мъжът получавал душевен рецесии, само че отказвал да потърси лекарска помощ. Това споделила Илияна пред приятелки, преди да бъде убита. Тя живеела с Ради на фамилни начала от две години и имат бебе на годинка.

Ден преди нещастието двамата се скарали.

Илияна позвънила за помощ на брата на брачна половинка си, само че той не дал отговор. Когато решил да върне позвъняването, не съумял да се свърже нито с Илияна, нито с Ради. Затова решил да ги посети в жилището. Мъжът и дамата са открити мъртви, а до тях плачело бебето.

Детето към този момент е при баба си и дядо си по бащина линия

Почернените родители на двамата млади в петък отишли в жилището и събрали багажа на бебето. Бащата и майката на Илияна, сестра й, братът на Ради и неговия татко отишли да смъкват кошарката на бебето, дюшечето и разнообразни дрешки и играчки, описват съседите, представени от организация „ Монитор ". Близките на мъртвите натоварили движимостите на осиротялото бебе в микробус и повече не се върнали назад. Апартаментът бил наново запечатан с полицейските хартиени ленти.

След откриването на труповете на Ради и Илияна момиченцето в началото било взето от брата на мъжа – Асен. Разликата сред Асен и Ради била огромна, тъй като те били от разнообразни татковци. Първият брачен партньор на майката Нели също бил миньор и умрял при акцидент в рудник. След гибелта му тя се омъжила за уважавания чорбаджия на миньорите Христо и му родила втория наследник Асен. Съпругът й бил еднообразно грижлив за двете момчета и не правел разлика кой му е биологичен наследник.

Междувременно жителите на блока, където се случи нещастието, се готвят да създадат курбан, с цел да пресекат поредицата беди, които ги сполетяват. С трагичната крах на Ради и Илияна смъртните случаи в блока на ул. „ Димо Хаджидимов " 11 стават общо 4 за последните 2-3 години. Първите два били с млади дами, които поставили завършек на живота си със скок отвисоко. „ Хората в блока са потресени. Шокирани са. Снощи до късно гледах телевизия, че не можех да заспя. Млади хора си отидоха. Стана ми доста мъчително. Трябва с бял тамян да прикадим блока и курбан би трябвало да дадем да спрат нещастията ", бе безапелационна 75-годишната Иванка Кишкилова. Тя е един от доайените в блока, който преди години е бил благосъстоятелност на „ Минстрой ", Мадан. 10-етажният панелен блок бил издигнат при започване на 80-те години на предишния век, а през 1986-1987 година предприятието почнало да раздава ведомствени жилища на дългогодишни и награждавани миньори. След измененията през 1990г. от компанията разрешили на жителите им да закупят жилищата си. Така блокът в кв. „ Кючук Париж " в Пловдив става прочут като миньорският.

По думите на Иванка Кишкилова поп не им трябвал за прикадяването. Самите живущи в подредения и цялостен с цветя вход щели да си осветят стълбището. „ И освен. Хубаво е да прикадим и жилищата, в случай че съседите се съгласят. Ние сме доста обединен вход. Всичко ни е оправено, асансьор си имаме, спретнат ни е входът ", хвали комшиите си Иванка.

„ Ние го направихме това преди 2 години, когато една млада самотна майка се хвърли от 9-ия етаж. Викнаха поп, прикади блока и освети, само че нищо...Това са неща, които не зависят от нас, само че в случай че хората кажат, ще свикаме общо заседание и ще решим ", разяснява домоуправителката на входа с номер 11 Пепа Кънчева.

Първото самоубийство било през 2015 година

когато 30-годишната Таня се хвърлила от седмия етаж. Тя била самотна майка, имала момченце в първи клас. Работела във компания за матраци, когато схванала, че ще има съкращения и най-вероятно щяла да остане без издръжка. Отчаяна, решила да постави завършек на живота си. „ Хубава жена беше, грижовна майка. Всяка заран водеше детето си на учебно заведение, а след това отиваше на работа ", описват за нея съседите й. Миналата година имало още едно самоубийство, само че в прилежащия вход. Дарина Гилчева на към 50 години се качила до 9-тия етаж и полетяла. „ Нищо не се разбра за какво го направи, само че 2-3 дни я търсиха и не можеха да я намерят. Никой не знаеше, че се е самоубила, тъй като се беше хвърлила от задната страна на блока ", си спомнят Иванка и съседката й пенсионираната учителка Йорданка Иванова. За Дарина те знаели, че е лаборантка по специалност и че от 15 година била женена за чужденец. Живеели в Оман. Мъжът й бил авиоинженер и работел там, а неговите родственици били преселници от Германия в Австралия. „ Нямаха деца след 15г. брак. Идваха тук по 2 пъти в годината все двамата, а в този момент тя пристигна сама, тъй като татко й си беше счупил крайници и го оперираха ", връщат лентата обратно комшийките.

За починалите Ради и Илияна приказват единствено хубави неща

Младото семейство нямало финансови проблеми. Миналата година ремонтирали жилището си и сменили мебелировката. Преди месец Илияна се похвалила на Иванка, че са си купили печка за пелети, защото в предходните години горели дърва през зимата. „ Каза ми, че тази зима са минали на климатик, само че хванали промоция в уебсайт и купили печка на пелети за 2350 лв. и получили подарък прахосмукачка. Защото за тези печки на пелети трябват специфични прахосмукачки ", споделя съседката. „ Чудесно е, доста съм удовлетворена ", споделила тогава Илияна. Миналата есен комшийката подарила на младото семейство чисто нова лятна детска количка, която не й трябвала. Илияна се зарадвала доста и в символ на признателност след седмица дала на Иванка бурканчета с домашна лютеница и сладка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР