Радев се поддава на фалшиви новини, продажба на държавни земи

...
Радев се поддава на фалшиви новини, продажба на държавни земи
Коментари Харесай

Василев: Радев се поддава на фалшиви новини, продажба на държавни земи няма

Радев се поддава на подправени вести, продажба на държавни земи няма. Това съобщи финансовият министър Асен Василев в отговор на президента Радев, който разгласи по-рано през днешния ден, че може да наложи несъгласие върху проектобюджета за 2024 година, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Член, с който да се продават земи от Държавния аграрен фонд, няма. В " Бюджет 2024 " такива доходи няма планувани. Учуден съм, че президентът се поддава на подправени вести ", съобщи Василев.

Той разяснява и предизвестието на президента, че може да наложи несъгласие на " Бюджет 2024 ". 

" Това би било много зле, защото това значи страната да влезе в 2024 година без Закон за държавния бюджет. Не съм изумен от това държание на президента, имайки поради, че предходната година неговото служебно държавно управление не предложи Закон за държавния бюджет. Това остави страната без бюджет в продължение на 7 месеца, а това затрудни работата на централната власт и на общините ", сподели финансовият министър.

По думите му президентът се е опитал да блокира пътя на България към влизането в еврозоната: " Неговият длъжностен кабинет предложи проектобюджет с недостиг от съвсем 8% (бел. от ред. - по време на второто държавно управление на Гълъб Донев).

Според Василев държавните пари би трябвало да бъдат разпределени както за подкрепяне на хората, по този начин и за гарантирането на вложенията. 

" Държавните финанси, от една страна, би трябвало да продължат да подкрепят приходите на хората, въпреки това – да вършат сериозна капиталова стратегия. Всичко това би трябвало да става в границите на 3%, които са разрешени от критериите на Маастрихт ", безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР