Радан Кънев, евродепутат от ДБНе, г-н Янев.С цялото ми уважение

...
Радан Кънев, евродепутат от ДБНе, г-н Янев.С цялото ми уважение
Коментари Харесай

Янев запали Фейсбук война: ДБ му отговарят, ИК на Радев му благодарят

Радан Кънев, евродепутат от Демократична България

Не, господин Янев.

С цялото ми почитание към Вас и огромна част от работата Ви като министър председател, споделям го напълно откровено и без грам подигравка, България не може да има “проевропейски позиции”, а още по-малко - да ги няма.

България е част от европейската позиция. И то - значима част, тъй като сме на 200 км от войната, не от “операцията”. Заемането на искрено не-европейски (което значи и не-български) позиции от българския боен министър е голям риск за националната ни сигурност.

Цецка Бачкова, ДСБ

България няма потребност да “демонстрира” проевропейска позиция, министър Янев!

България е пълновръстен член на Европейски Съюз и би трябвало да я отстоява!

Петър Волгин, публицист

Стефан Янев не просто е един от дребното смислени български политици през днешния ден. Той е един от доста дребното представители на ръководещия хайлайф, които пазят ползите не на Украйна, Съединени американски щати, Европейски Съюз или Русия, а българските национални ползи. Вероятно таман по тази причина желаят да го махнат. И таман по тази причина желаят да сложат на мястото му някоя интелектуална и морална амеба. Последните дни разбрахме, че има много такива. В България по принцип можещите и мислещите хора не се ценят. У нас ценят послушните, угодните, подмазвачите и лакеите. Точно тези съумяват. У нас съумяват тези, които пълзят. В момента, в който някой покаже, че е персона със лично мнение, следва изчегъртване. А като виждам положение на света, на всички места другаде е по този начин. Светът се изпълни с безгръбначни и безлични министър председатели и президенти, които се ослушват като страхливи зайци, и се оглеждат в очакване чинно да изпълнят следващата заповед от световните началници. Ако това може да ни бъде успокоение, освен политическият хайлайф в България е формиран главно от нефелни хора. По целия свят е по този начин.

И въпреки всичко, доста се надявам, че за положителното на личната ни страна Стефан Янев ще остане министър на защитата.

Владимир Танев, публицист

Който желае оставката на Янев, работи за мутрите.

Аз не!

Теодор Славев, Български институт за правни начинания

Стефан Янев пуснал статус доскоро, че нямало потребност да заемаме “проевропейска” позиция.

Без него националната сигурност е застрашена.

Креслото му го желали външни сили.

Не знам какво им става на тия, като усетят малко от властта. Чак такава безпардонност е прекомерна.

Кире да си намира нов боен министър.

Венци Мицов

Министър Стефан Янев отхвърли да подаде оставка.

“Никой не ми е желал оставката, те желаеха единствено напускаща операция” - сподели още министъра.

В малко изложение той посочи, че през Първата и изключително през Втората международна интервенция е имало сходни интервенции, само че те не са довели до оперативна действеност, сама по себе си, взета като такава.

“Операцията по настояването на моята интервенция не е никаква операция” - добави още министъра на отбранителните интервенции в особено оперативно официално съобщение, написано и на съветски, с цел да не обидим Путин и това да е пагубно за нас като оператори.

Асен Григоров, публицист

Стефан Янев се пробва да смъкна държавното управление. „ България няма потребност да показва проруска, проамериканска или проевропейска позиция “. Това е най-мекия откъс от дълъг, неуместен и много комплициран пост на към момента българския министър на защитата. Обвинява всички в нещо, с изключение на себе си. Оставка няма да дава. Ще чака да му я вземат по „ съответните процедури “ и щял да следи кой по какъв начин гласоподава в Народното събрание. Една мина в това държавно управление се самообезвреди, а съгласно мен се готвеше за по-големи „ подвизи “. Да забележим какво има да става.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР