Работодателите ще плащат само първите два дни от болничните, а

...
Работодателите ще плащат само първите два дни от болничните, а
Коментари Харесай

Работодателите ще плащат само първите два дни от болничните

Работодателите ще заплащат единствено първите два дни от болничните, а не три, както до момента - това ще бъде заложено в проектобюджета на Държавното публично обезпечаване за 2024 годна, заяви като се базира на свои източници -  участници в провелата се през вчерашния ден работна среща на управленията на КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа " с премиера Николай Денков и финансовия министър Асен Василев.

Предвижда се и покачване на по този начин наречена вдовишка добавка, която в този момент е 26,5 на 100 от пенсията на умрелия съпруг/съпруга.

Задължението на работодателите да изплащат първите три дни болнични беше въведено като краткотрайна антикризисна мярка през 2010 година, само че продължава да се ползва.

Работодателят покрива 70% от среднодневното брутно заплащане за месеца, а от четвъртия ден нататък от Национален осигурителен институт институт заплаща 80%. Вече стана ясно, че за следващата година ще се заложи 5 на 100 действителен  ръст на заплатите и 10 на 100 нарастване на пенсиите по швейцарското предписание.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР