Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019 г. Основният

...
Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019 г. Основният
Коментари Харесай

Работодателите се обявиха срещу държавния бюджет за 2019 г.

Работодателите се оповестиха против държавния бюджет за 2019 година Основният мотив на бизнеса е, че решението за по-високите приходи и повдигането на оптималния застрахователен предел е взето без държавното управление да се съобрази с мнението на работодателите.

С обща позиция излезе ръководителят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. По думите му, решението за повдигане на минималната работна заплата от 1 януари до 560 лв., както и повдигането на оптималния застрахователен приход от 1 юли до 3000 лв., е взето без да се дискутира с работодателите. Домусчиев заподозря, че държавното управление е договорило текстовете със синдикатите, заяви Българска национална телевизия.

От КТ "Подкрепа " отхвърлиха тази теза и оповестиха, че поддържат предлаганите бюджети. Оттам обаче възразиха против замразяването на помощите за безработица и втората година на майчинството.

Председателят на "Подкрепа " Димитър Манолов също по този начин посочи, че синдикатът се отнася “със симпатия” към бюджета на Здравната каса, само че предизвести ръководещите, че заложените текстове могат да основат проблеми в бъдеще.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР