Работодателите със затворени бизнеси могат да комбинират всички налични до

...
Работодателите със затворени бизнеси могат да комбинират всички налични до
Коментари Харесай

Сачева с важни новини как държавата ще помогне на засегнатите от затягането на мерките

Работодателите със затворени бизнеси могат да комбинират всички налични досега ограничения. Това заяви пред Нова телевизия общественият министър Деница Сачева.

„ Ако ресторантът затвори, само че остави доставки, за хората, които работят в доставките, може да употребява 80 на 20, а за другите хора може да употребява 80 на 0.

Хората, които излизат в неплатен отпуск за интервала на прелюдия локдаун би трябвало да подадат заявление към работодателят си. Така те ще могат да се възползват от тези 24лв. на ден, за които приказваме. Работодателите пък би трябвало да предадат тези описи в бюрата по труда. Тази помощ е планувана за към 60 дни.

Вече имаше и затворени бизнеси от 28 октомври, тъй като имаше въведени разнообразни ограничавания на локално равнище “, заяви още общественият министър.

Тя добави, че тази помощ е планувана за към 50 хиляди души, а по нея ще може да се кандидатства от понеделник.

Част от парите ще бъдат получени преди Коледа. Целта е хората да имат пари по празниците.

За ресторантьорите се разискват 2 разновидността. „ Или да се изплащат закрепени разноски, или сред 15-20% от оборота. Това е реален %. Това са въпроси, които се дискутират в момента”, добави Сачева.

"До месец октомври поддържахме доста положителни равнища на безработицата, спадаше 5 следващи месеца и стигна под 7%. Затварянето на търговски обекти може да докара до прочут растеж на безработицата. Зависи какъв ще е зимният сезон. Работим безработицата да не надвиши 7% до края на годината ", разяснява тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР