Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в

...
Работодателите да плащат не повече от 15 дни болнични в
Коментари Харесай

Ново 20: Кабинетът предложи годишен лимит на платените болнични

Работодателите да заплащат не повече от 15 дни болнични в годината. Това е една от концепциите за справяне на казуса с подправените болнични. Тя ще бъде разисквана от обществените сътрудници в Тристранния съвет, съобщи обществения министър Бисер Петков, съобщи БНР.

Сред предложенията за решение на казуса с подправените болнични е и персоналният доктор да има право да ни дава по-малко дни болнични. Петков изясни, че всички ограничения за ограничение на подправените болнични, обсъждани до в този момент, още веднъж ще бъдат разисквани в тристранния съвет.

Приходната организация събира вноските за болнични, издаването им се управлява от здравните инспекции, а Национален осигурителен институт ги заплаща. Това прави контролът неефикасен, твърди ръководителят на парламентарната обществена комисия.

Според омбудсмана пък би трябвало да има и механизъм, посредством който да се управлява съблюдава ли се режимът постановен в болничния лист.

Все още не е ясно по кое време ще се организира Тристранният съвет, на който ще се набележат ограничения за ограничение на злоупотребите с болнични.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР