Работно съвещание с директорите на Държавните горски и ловни стопанства

...
Работно съвещание с директорите на Държавните горски и ловни стопанства
Коментари Харесай

Работно съвещание в ЮЗДП Благоевград

Работно заседание с шефовете на Държавните горски и ловни стопанства по отношение на снабдяването на популацията с дърва за огрев за отоплителен сезон 2022-2023 година беше извършено в ЮЗДП

В рамките на две седмици, от чиновници на ЮЗДП са осъществени инспекции, по отношение на готовността на Държавните горски и ловни стопанства за доставяне на локалното население с дърва за огрев за идния зимен сезон. На някои места са открити пропуски и са дадени съответни инструкции за наваксване на периодите и поправяне на изоставането.

По този мотив управлението на ЮЗДП направи среща с шефовете на Стопанствата, с цел да получи доклад за активността им и за проблемите, свързани със снабдяването на семействата с дърва за огрев.

От шефовете на Стопанствата са споделени следните проблеми:

-Липсата на работна ръка за рандеман и компликациите при снабдяване на дървата до крайния клиент. По- огромната част от добитите дърва за огрев се транспортират с нает транспорт от Стопанствата или от искащите лица да си закупят дърва.

На срещата беше дискутирано и даден доклад за съблюдаване на напътствията на ЮЗДП за:

-Осигуряване на задоволително количество дърва за огрев за физически лица от краткотрайни складове;

-Осигуряване на подобаващи обекти, които се намират на налични места за всички обитаеми места от съответната община за независим рандеман от физически лица.

-Осигуряване на нужните количества дърва в откритите централни складове;

По време на срещата, от управлението на Предприятието беше обещано напътствие да бъде обезпечена оптималната опция за всеки гражданин на съответната община, който има предпочитание да си закупи дърва, да има опция за доставяне – посредством закупуване от централен, краткотраен склад или независим рандеман в дърводобивен обект.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР